Terve.fi

kipu yltyy

Ville Puukka

LL, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Ville Puukka

Kysymys:

Hei, liukastuin työpaikallani sisällä 3kk sitten, satutin polvelleni, selkäni ja otin kädellä vastaan ja ranteeni oli todella kipeä. Olin sairaslomalla n. 2 vko, kipuja koko ajan ja nyt tuli stoppi työntekoon, selkä häntäluun yläpuolelta todella kipeä ja jalkoja polttaa olkapää ja ranne eivät ole myöskään parantuneet. Sairasloma 2vko ja kipulääkitys + kylmähoito olkapäähän. Mikä on kun tilanne vain pahenee, vaikuttaako Nivelpsorini tähän jotenkin?

Näytä vastaus

Vastaus:

nivelpsori on reuman tapainen sairaus, joka voi aiheuttaa vammojen hidastunutta paranemista. onhan kipeät nivelesi tutkittu, että murtumia tms ei ole? nivelpsori voi aiheuttaa vammautuneessa nivelessä tulehduksellisen tilanteen joka voi myös pitkittyä. jos nivelessä todetaan selkeä turvotus, kortisoni piikki voi olla paikallaan

Julkaistu: 10.3.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.