Terve.fi

kieleen pureminen syödessä

kieleen pureminen syödessä

Jarkko Kuoppala

Lääketieteen lisensiaatti

Jarkko Kuoppala

Kysymys:

Onko normaalia, että leipää syödessä puraisee kieleen niin, että siitä tulee verta, ja että se on kipeä usean päivän ajan? Lisäksi kielen kipeys hankaloittaa puhetta. Tämä ei ole havaintojeni mukaan ollut toistuvaa.

Miehelläni (33 v.) on syntymässä saaty CP, hemiplegia. Lisäksi päänsärkyjä, joita on tutkittu. Reagoin voimakkaasti tähän kielen puremiseen ja sen vaikutukseen puheeseen, edellä mainitusta taustasta johtuen. Pelkään, että voiko olla oire jostakin vakavammasta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hyvä kysyjä,

Uskoakseni jokainen ihminen puree joskus vahingossa kieleensä. Jos miehenne nyt on kertaalleen syödessään purrut voimakkaasti kieleensä, en pelkästään sen perusteella lähtisi epäilemään mitään sairautta.

Jos ilmaantuu joitain muita uusia oireita, niin asiaa kannattaa arvioida uudelleen. Tässä vaiheessa mielestäni ei tarvitse epäillä mitään sairautta.

Ystävällisin terveisin,

Julkaistu: 17.12.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.