Terve.fi

Jatkuva oksentaminen

yleis- ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri

Kai Klintrup
Julkaistu: 9.2.2012

Kysymys:

Hei! Olen n. 1 kk ajan oksennellut ja ripuloinut jatkuvasti. Alkuun oksentaminen oli viikottaista, nyt jopa kolme kertaa päivässä, joka päivä. Viime viikolla oli kova kuume, joten kävin lääkärissä. Tulehdusarvot olivat alle 10, joten lääkäri mietti virusta. Olen kuitenkin nyt kahdesti viikon sisään myös oksentanut kiinteitä “paloja”, ensimmäisen kerran jotakin, mikä muistutti pitkulaista, märkää ruisleivän palaa ja eilen viimeksi jotakin mikä muistutti hyvin paljon ulostetta..! Siis aivan ulosteen näköistä pitkulaista, kiinteätä “kokkaretta”.

Netin mukaan ulosteen oksentaminen voi johtua tukoksesta/tyrästä suolistossa. Miten tällainen tyrä todetaan? Olen jonossa suoliston ja mahan tähystyksiin, mutta en tiedä vielä, milloin pääsen sinne. Oloni on erittäin heikko joka päivä, ja kuumettakin on edelleen.

Vastaako kuvaamani tilanne suoliston tyrää, vai voisiko kyseessä olla jokin muu? Tämä tähystyksen odottaminen alkaa jo vähän ketuttaa, kun en edes töihin pääse, kun on sen verran pahoinvointia ja oksentelua.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei, tyrästä ei ole kysymys. Ilman muuta tärkein tutkimus on tähystys, mihin ilmeisesti jonotat.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.