Terve.fi

Epätietoisuus tekee hulluksi

LT, naistentautien ja synnytysten sekä perinatologian erikoislääkäri, kliininen opettaja

Kati Ojala
Julkaistu: 3.6.2008

Kysymys:

Hei. Voiko kohdunkaulansyöpä /kondylooma tulla mistään muusta kuin sukupuolitautina/-tartuntana? Itse en ole harrastanut muiden kanssa seksiä ja mieheni (ainakin) vakuuttaa ettei olisi ollut muiden kanssa seksikontaktissa…?Tahtoisin uskoa häntä mutta epätietoisuus vaivaa. Tahtoisin rehellisen vastauksen ilman draamaa.Olemme olleet jo yli 30 vuotta aviossa, joten tuskin liittomme enää tähän kaatuu ;-). Itselläni on kylläkin ollut jos jonkin moisia ongelmia: kilpirauhashäiriöitä, endometrioosia, hormonihäiriöitä jne… t:oikeasti kiinnostunut

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei, kondylooman uskotaan tarttuvan lähes pelkästään sukupuoliteitse. Ei kuitenkaan liene täysin mahdotonta, että tartunnan saisi ilman sukupuolikontaktia. Usein kuulee epäiltävän tartunnan lähteeksi yleisen saunan lauteita tai poreallasta. Näiden väitteiden todenperäisyydestä en mene takuuseen. Mutta olen siitä kanssasi samaa mieltä, että asiasta ei kannata tehdä itseään suurempaa numeroa.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.