Terve.fi

Kilpirauhasen vajaatoiminta + uniapnea = jatkuvat nivel- ja lihaskivut?

Kilpirauhasen vajaatoiminta + uniapnea = jatkuvat nivel- ja lihaskivut?

Ari-Matti Huotari

anestesiologian erikoislääkäri, kivunhoidon erityispätevyys

Ari-Matti Huotari

Kysymys:

Minulla on viime keväällä todettu kilpirauhasen vajaatoiminta ja tänä keväänä uniapnea. Hoito on molempiin mutta nyt ongelmana on jatkuvasti särkevät lihakset ja nivelet. Olen tottunut treenaamaan kovaa ja siitä seuraaviin lihaskipuihin mutta nyt ei tarvitse tehdä juuri mitään (muutama kyykky kevyellä tangolla, 3- 5 kg) ja lihassärky on kova ja kestää pitkään. Uskallanko treenata vaikka tulenkin noin kipeäksi? Lähinnä kipua on jaloissa; nilkoissa polvissa, jalkapohjissa sekä olkapäissä. Mielestäni kipuilu alkoi kilpirauhaslääkityksen myötä ( Thyroxin). Ja millä kipua kannattaisi helpottaa?

Olen syönyt Burana 800 -hidasta versiota. Olen aiemmin harrastanut aktiivisesti liikuntaa (kuntosalia, jumppaa, kävelyä). Olen 47 v. Nyt noin vuoden verran olen ollut käymättä salilla ja jumpissa koska jaksaminen on ollut huonoa ja nivelsärky on kovaa. Jos teen maanantaina jotain esim. pitempi lenkki koiran kanssa niin särkyä kestää perjantaille asti. Käyn säännöllisesti hierojalla ja pyrin työpäivän aikana tekemään mahd. paljon töitä seisten mutta kipu tuntuu siinäkin. Olen ylipainoinen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kipulääkäri vastaa tällä hetkellä vain viimeisimpään artikkeliin liittyviin kysymyksiin. Kysymyksesi ei valitettavasti kuulu artikkelin aihepiiriin ja siihen vastaavat tällä hetkellä Terve.fi palvelun muut asiantuntijat. Voit osoittaa kysymyksesi palvelun Kysy asiantuntijalta –palstalle. Mikäli olet maksanut kysymyksestä, lähetä sähköpostiviesti aiheesta osoitteeseen toimisto (at) tervemedia.fi. Kerro viestissä, että esittämäsi kysymys on hylätty, kysymyksesi otsikko ja kenelle asiantuntijalle sen osoitit. Jos et löydä palvelusta tällä hetkellä Sinulle sopivaa asiantuntijaa, seuraa palstan toimintaa. Kipulääkärin palvelu on mahdollisesti tarjolla Kysy asiantuntijalta –palstalla loppukesästä.

Julkaistu: 24.6.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.