Terve.fi

Kaulan sivulla lihas kipeä

Kaulan sivulla lihas kipeä

Antti Eronen

Fysioterapeutti, CMP

Antti Eronen

Kysymys:

Hei! Olen 29-vuotias nainen ja olisin kysellyt kaulan “sivulihaksen” vammasta. Eilen käsipallopelissä sain iskun rintaan/olkapäähän heittotilanteessa ja samalla pääni varmaan “kolahti” sivulle/taakse. Illalla kaulan oikealla puolella oleva pitkä lihas sitten alkoi aristaa ja kipeytyi. Kun kallistan päätä vasemmalle niin sattuu ja kun käännän päätä niin tunnen myös jonkinlaista kipua. Sen lisäksi kipu säteilee (tosin heikompana) oikean silmän sivulle/taakse ja oikealle poskelle ja jotenkin kiristää.

Olisin nyt kysellyt jos tämä kuulostaa jonkinlaiselta revähdysvammalta joka hoituisi levolla vai kannattaako käydä lääkärissä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei ja kiitos kysymyksestäsi
Tilanteesi vaikuttaa mielestäni harmittomalta kaularangan retkahduksen aiheuttamalta lihasspasmilta. Nuo kuvailemasi kiristysalue, säteilykipualue sekä liikearkuus ovat tyypillisiä levator scapulae-lihasryhmän sekä sterncleidomastoideus – lihaksen jännitystilalle. Särkylääke, lepo ja kevyet jännitys-rentoutus-venykset auttavat varmasti. Totaalilepoa tuo ei mielestäni vaadi. Jos oireet jatkuvat viikkoa pidempään kannattaisi käydä ottamassa pari hoitokertaa asiantuntevan fysioterapeutin vastaanotolla, jotta jännitys- ja kipukierre katkeaisi.

Ystävällisin terveisin
Antti Eronen

Julkaistu: 22.1.2018

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.