Terve.fi

Kaihileikkaus vai uudet lasit?

Kaihileikkaus vai uudet lasit?

Petri Oksman

silmätautien erikoislääkäri

Petri Oksman

Kysymys:

Kävin juuri silmälääkärillä ja status oli seuraavanlainen:

0.9-1.0os -6.75c+1.0ax 140 / 1.0 -6.75c+0.5×10
add 1.75
ta 19/20
eo 0, vasemmalla väk:llä klo 7-8 vajaa 2mm nevus mu reunassa, aavistuksen muuttaa mustuaisen muotoa
my: oik kortik sameus edesssä yli optisen akselin, tiiviimpänä nasaalisesti / cc () sameus
sp 0, cd 0.6 /0.5+ oa, tasainen rim

lasirec
miettii vielä kirurgistakin vaihtoehtoa, selkeä kaihi oikealla ja ongelmat subj lisääntyneet. keskusuteltu riskeistä ja kirurgian ajoittamisesta. IOL master otyettu, K-arvoissa vain 0.6d hajataittoa oa
Dg:H25.8:Muu vanhuudenkaihi

Olen 57 vuotias mies, olen sairastanut peräsuolensyöpää 8 vuotta sitten, mutta muuten perusterve. Lähinäköni on mielestäni heikentynyt viimeisen vuoden aikana.

Tarvitsen “second opinionin”; kannattaako minun sinun mielestäsi tässä vaiheessa mennä kaihileikkaukseen (pienine riskeineen) vai hankkia uudet silmälasit?
Jos lähden leikkaukseen, minkälaiset linssit suosittelet? Astigmatismin takia tooriset? Moniteholisenssejä ei kai suositella?
Kannattako ottaa linssit jotka vaativat luku- vai kaukolasit? Jättäisin mieluummin kaukolasit pois, mutta silmälääkärini sanoi että entisenä lähinäköisenä voi olla haasteita siirtyä lukulasikäyttäjäksi, pitääkö mielestäsi paikkaansa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei
Kaihileikkausasiat kannattaa mielestäni aina keskustella vastaanotolla.
En näkisi mitään erityistä ongelmaa moniteholinsseillä tehdystä leikkauksesta, mutta tämänkin asian ventilointi vaatii lääkärikäynnin.

Julkaistu: 29.12.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.