Terve.fi

Kaihileikkauksen jälkeinen heijastus

Kaihileikkauksen jälkeinen heijastus

Petri Oksman

silmätautien erikoislääkäri

Petri Oksman

Kysymys:

Hei,

Olen 40 + nainen. Kärsin perinnöllisen harmaakaihin ja leikkauksen jälkeisestä silmien valonarkuudesta sekä varsinkin oikean silmän tekomyökin heijastuksesta. Lisäksi minua häiritsee kovasti silmien kosmeettinen haitta, eli tekomykiön heijastuksen näkyminen myös ulospäin valon osuessa silmään. Sain sinulta neuvoja aikaisemmin, että voin käyttää lievästi värjättyjä silmälaseja työelämässä heijastuksen poistamiseen. Kiitos tästä neuvosta. Voiko samalla periaatteella käyttää myös esim. ruskeita läpivärjättyjä piilolinssejä silloin tällöin vaikka silmät ovatkin leikatut?

Näytä vastaus

Vastaus:

Aivan hyvin voit käyttää värillisiä piilolinssejä, jos silmäsi tuntuvat sietävän niitä, eli eivät kuiva liikaa ja aiheuta sinulle oireita. Mitään muuta konstia, kuin esim. liukuvärjätyt silmälasit tai värilliset piilolinssit ei taida olla.

Julkaistu: 18.1.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.