Terve.fi

Jatkuva valkovuoto

Työterveyslääkäri

Antto Kajava
Julkaistu 31.1.2007

Kysymys:

Onko normaalia, että valkovuotoa on lähes koko ajan? Minulla oli noin neljä kuukautta sitten emättimen hiivasienitulehdus. Hoidin tulehduksen pois, mutta siitä lähtien minulla on ollut lähes päivittäin valkovuotoa. Emättimen alueella on toisinaan myös kutinaa. En usko, että hiivasienitulehdus olisi uusiutunut, koska oireet eivät ole samanlaiset kuin edellisen aikana.Mistä on kyse? Emättimen alueen kuivuudesta ehkä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kuvauksesi perusteella jatkoselvittelyt ovat paikallaan. On mahdollista, että hiivatulehdus ei ole kuitenkaan vielä parantunut.

Ja vaikka se olisikin jo parantunut, sinulla on saattanut olla samanaikaisesti esimerkiksi niin sanottu epäspesifi emätintulehdus, joka on bakteeriperäinen. Maalailematta piruja seinälle on minun ajateltava myös klamydian mahdollisuutta.

Nimimerkkisi viittaa nuoreen ikään, joten limakalvojen kuivuus tuskin on syynä oireeseen. Samaan viitaten ikävän taudin mahdollisuus on varsin vähäinen.

Tässä tilanteessa sinun ei auta kuin hakeutua kokeiden ottoon.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.