Terve.fi

Huimaa päivittäin.

Huimaa päivittäin.

Antti Eronen

Fysioterapeutti, CMP

Antti Eronen

Kysymys:

Minulla on huimannut kohta 3kk ja se on yleensä pahimmillaan, kun käyn kaupassa. Se on päivittäistä ja välillä tuntuu, että jalat lähtee alta. Samoihin aikoihin ilmeistyi “vale vessa hätä”. Ei uskolla kohta kaupassa käydä yksin. Minulla putosi 12 kiloa paino noin 6 viikossa viime syksynä. Pitääkö olla huolissaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Jos puhutaan hyvälaatuisesta asentohuimauksesta, ei kuvauksesi ihan täysin osu siihen. Yleensä asentohuimausta esiintyy esim. yön jälkeen, jolloin makuuasennossa sisäkorvan tasapainoelimen toiminta pääsee häiriintymään. Huimauksesi voisi mielestäni olla kaularankaperäistä tai verenpaineesta johtuvaa.

Jo pelkästään tuon painon selittämätön putoaminen on sen verran outo oire, että suosittelisin lääkärissä käyntiä. Siellä voitaisiin poissulkea mm. kilpirauhasen toimintahäiriöt pois oireiden aiheuttajista. Samalla lääkäri voisi tutkia niskasi sekä tarkistaa verenpaineesi.

Huimauksetonta kevään odotusta toivottaen

Antti Eronen

Julkaistu: 6.3.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.