Terve.fi

Huimaa päivittäin.

Antti Eronen

Fysioterapeutti, liikunnanohjaaja, CMP (Certified Mulligan Practitioner)

Antti Eronen

Kysymys:

Minulla on huimannut kohta 3kk ja se on yleensä pahimmillaan, kun käyn kaupassa. Se on päivittäistä ja välillä tuntuu, että jalat lähtee alta. Samoihin aikoihin ilmeistyi “vale vessa hätä”. Ei uskolla kohta kaupassa käydä yksin. Minulla putosi 12 kiloa paino noin 6 viikossa viime syksynä. Pitääkö olla huolissaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Jos puhutaan hyvälaatuisesta asentohuimauksesta, ei kuvauksesi ihan täysin osu siihen. Yleensä asentohuimausta esiintyy esim. yön jälkeen, jolloin makuuasennossa sisäkorvan tasapainoelimen toiminta pääsee häiriintymään. Huimauksesi voisi mielestäni olla kaularankaperäistä tai verenpaineesta johtuvaa.

Jo pelkästään tuon painon selittämätön putoaminen on sen verran outo oire, että suosittelisin lääkärissä käyntiä. Siellä voitaisiin poissulkea mm. kilpirauhasen toimintahäiriöt pois oireiden aiheuttajista. Samalla lääkäri voisi tutkia niskasi sekä tarkistaa verenpaineesi.

Huimauksetonta kevään odotusta toivottaen

Antti Eronen

Julkaistu: 6.3.2017

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.