Terve.fi

Harmaakaihi ja tekomykiön heijastus

silmätautien erikoislääkäri

Petri Oksman
Julkaistu: 13.12.2015

Kysymys:

Hei,

Minulta on leikattu perinnöllinen harmaakaihi n vuosi sitten. Olen 40-vuotias, ja kysyisinkin seuraavaa; kärsin siitä, että silmäni eivät ole ns. "luonnolliset", eli tekomykiö heijastaa tietyssä valossa niin, että simäni eivät näytä luonnollisilta.

Voiko tätä heijastusta millään tavalla estää? Olen todella onnellinen siitä, että näköni saatiin parannettua mutta samalla ollessani vielä näin "nuori" ja työskennellessäni esim. kokouksiin osallistumalla, tämä asia häiritsee minua ja kärsin siitä kovasti.

Sain +1 reseptin lukulaseihin, auttaako lasien käyttäminen tähän minun ongelmaani?Jos ei, onko olemassa mitään keinoa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei

Osa linsseistä heijastaa enemmän tai vähemmän eikä sille voi mitään. Voit tietyti käyttää hieman liukuvärjättyjä tai muulla tavoin lievästi värjättyjä linssejä minimoimaan kosmeettista haittaa.

Jos käytät esim. syväteräviä lukulaseja, näet niillä kauas, lähelle, joka paikkaan ja lievä värjäys pienentää tai poistaa kiiltelyn. Juttele optikon kanssa tästä ongelmasta, eiköhän ongelma näin lievene.

Ystävällisin terveisin,

Petri Oksman, silmäkirurgi

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.