Terve.fi

Hampaat ja kaihileikkaus

silmätautien erikoislääkäri

Petri Oksman
Julkaistu: 23.2.2016

Kysymys:

Olen 68-vuotias nainen. Minulla on todettu vastikään harmaakaihi molemmissa silmissä, sekä silmänpohjan ikärappeuman esiaste. Sankalasien vahvuudet ovat -6 ja -4,50. Lisäksi on hajataittoa. Harrastan valokuvausta. Harkitsen kaihileikkausta yksityisellä puolella. Olen muuten perusterve, mutta ongelmana on hampaan juurihoito, joka ei täysin poistanut tulehdusta. Koska hammasta ei haluttu poistaa siltarakenteen takia, se täytettiin, koska oireita ei enää paljon ollut. Nyt mietityttää, vaikuttaako mahdollinen tulehduspesäke leikkauksen onnistumiseen. Välillä hampaassa on vieläkin pientä jomotusta hetkittäin. 

Kiitokset etukäteen vastauksesta!

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei ja kiitos kysymyksestä,

Suosittelen Sinua käymään esitutkimuksessa luonani jotta voimme tutkia varmuudella soveltuvuutesi leikkaukseen ja poissulkea leikkauksen riskitekijöitä. Samalla käynnillä mittaamme leikkausta varten tarvittavat parametrit, jotta voimme optimoida valittavan linssin ja keskustella eri vaihtoehdoista. Viisaudenhampaan hoito ei vaikuta leikkausaikatauluihin. 

Ystävällisin terveisin,

Petri Oksman, silmäkirurgi

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.