Terve.fi

Erektiota häiritsee joku ihmeen suorituspaine

urologian erikoislääkäri

Riitta Rönkä
Julkaistu 27.12.2015

Kysymys:

Olen 74v leskimies jolla on 5v ollut aktiivinen LAT-suhde samanikäisen leskinaisen kanssa. Sukupuolielämämme toimii Viagran ansiosta pääosin valtavan hienosti. (Eiks ton ikäiset vois jo lopettaa? Ei varmasti voi!)

Joskus kesken nautinnollisen yhdynnän pamahtaa päälle joku ihmeellinen suorituspaine (Seiso seiso nyt varmasti! Jooko!) ja silloin se tietenkin lopahtaa. Toisinaan en tyydy tähän, vaan otan Caverject15-pistoksen joka 100%:n varmuudella aiheuttaa kivikovan erektion.

Netti on täynnä tällaisia suorituspainekysymyksiä, mutta missä ovat vastaukset? Onko olemassa  lääke, harjoitus, akupunktio, tms?

PS. Terapiaa ja hypnoosia olen kokeillut. Ei apua!

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei,

Kysymyksesi liittyy seksuaalisuuteen varsin laaja-alaisesti. Valitettavasti en ymmärtänyt kaikkia käyttämiäsi lyhenteitä ja merkkejä. Toivon, ettei se heikennä vastauksen tasoa. Kysymyksen perusteella ymmärrän, että sinun erektiohäiriötäsi on tutkittu, koska siihen on aloitettu hoitokin. Onkohan erektiohäiriön taustalla muita syitä kuin suorituspaine. Testosteronitaso saattaa olla yksi erektion kovuutta ja ylläpitoa määrittävä tekijä. Myös tietyt lääkkeet saattavat vaikuttaa erektioon kuten myös sairaudet. Mikäli edellä mainitut asiat on huomioitu eikä selittävää syytä erektiohäiriölle ole todettu, niin näkisin seksuaaliterapian yhtenä vaihtoehtona ja mikseipä hypnoosinkin. Seksuaaliterapiaa sanoit kokeilleesi ilman apua. Kysymyksestäsi ei käy ilmi kuinka pitkä tämä terapiajakso on ollut. Keskustelen mielelläni ongelmastasi tarkemmin vastaanotolla. Näin internetin kautta vastavuoroinen ajatuksenvaihto näinkin hankalassa ongelmassa jää vajavaiseksi.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.