Terve.fi

e-pillerien aloitus - 86068

Terveydenhoitaja

Mia Astikainen

Kysymys:

Hei! Olen 20-vuotias tyttö ja olisin halukas aloittamaan e-pillerien käytön. En tällä hetkellä seurustele , mutta kärsin kuukautisten alkupäivinä melko runsaista ja kivuliaista kuukautisista. Onko minun siis mahdollista saada e.pillerit näihin oireisiin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei!

E- pillerit on mahdollista saada kuukautisvaivoihin.

Varaa itsellesi aika terveyskeskuksen ehkäisyneuvolaan tai haluamallesi yksityiselle gynekologille.

Terveysasemalla terveydenhoitaja tekee usein alkukartoituksen ja varaa sitten sinulle ajan lääkärille. Alkukartoituksessa käydään läpi terveyshistoriaasi, mitataan verenpaine ja saat ohjausta erilaisista ehkäisymuodoista (pillerit, laastari, rengas, implantti).

Lääkäri tekee sinulle gynekologisen tutkimuksen ja arvioi mahdolliset riskit hormonaaliselle ehkäisylle. Jos kaikki on kunnossa, hän kirjoittaa sinulle reseptin haluamallesi ehkäisyvalmisteelle ja neuvoo sinua sen aloittamisessa.

Julkaistu: 22.5.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.