Terve.fi

Arpityrä - 76828

yleis- ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri

Kai Klintrup
Julkaistu: 3.6.2014

Kysymys:

Hei, vuonna 2001 minulle tehtiin sektio, jonka jälkeen ilmaantui arpityrä. Tämä operoitiin 06/2002 ja uusi tyrä ilmaantui 09/2002. Tyrä on oikealla puolella alavatsaa, joka on n. 15 cm leveä ja 8 cm korkea. Tämä todennettu ultraäänellä. Nyt olen saanut kirurgian poliklinikalta kutsun gastroskopiaan. Miten tämä tutkimus voi liittyä mahdolliseen arpityräleikkaukseen? Ymmärtäisin jos kyseessä olisi palleatyräleikkaus. 

Näytä vastaus

Vastaus:

Gastroskopia ei liity arpityräleikkaukseem mitenkään. Tyräpotilaan (paitsi palleatyrä) ei tarvitse käydä skopiassa, ellei erityistä syytä ole. Olisiko niin, että on lääkärisi kanssa keskultaessa on käynyt ilmi jotain muitakin oireita ja sen vuoksi on ohjelmoitu gastroskopia.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.