Terve.fi

Anna vinkkejä hälyn sietämiseen

Anna vinkkejä hälyn sietämiseen

Asla Kerola

työterveyshuollon ja yleislääketieteen erikoislääkäri

Asla Kerola

Kysymys:

­­Työskentelen avokonttorissa ja viime aikoina minulla on ollut taval­­­lista enemmän stressiä. Meidän avokonttorissa ei ole sellaisia tiloja, joissa voisi työskennellä ns. rauhassa. Osaisitko sanoa mitään keinoja, joilla voisin helpottaa tilannettani?

Näytä vastaus

Vastaus:

Avokonttorin työpisteessäsi voi minimoida yleisen hälyn aiheuttamaa häiriötä / stressiä esim. käyttämällä korvissa hälyä vaimentavia tulppia tai kuuntelemalla rauhallista musiikkia. Työpisteen pöydällä voi pitää esim. työrauhakylttiä mutta tällöin pitää muistaa myös ottaa kyltti pois kun sitä ei tarvitse. Jos kyltti on aina paikoillaan, niin muut työntekijät eivät enää välttämättä kunnioita sen merkitystä. Työpaikan yhteisiä sääntöjä voi olla esim. hiljaiset tunnit, jolloin työkavereita ei saa häiritä ja kaikki keskittyvät omiin töihinsä. Lisäksi on hyvä sopia, että esimerkiksi puhelimien soittoäänet pidetään hiljaisena tai äänettömänä. Taustamusiikin käyttö avokonttorissa on myös yksi keino vähentää yleisen hälyn aiheuttamaa häiriötä. Ihminen ei kiinnitä niin helposti huomiota sellaiseen puheeseen josta ei saa selvää.

Julkaistu: 13.10.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.