Terve.fi

Aivolisäkkeen kasvain

Aivolisäkkeen kasvain

Ari Rosenvall

yleislääketieteen erikoislääkäri, vastaava lääkäri

Ari Rosenvall

Kysymys:

Ei, tiedän ettei aihe ole viikon aihe, mutta asia huolestuttaa kovasti.

Onko magneettikuvassa näkyvä heikkosignaalinen alue aina kasvain, vaikkakin se olisi hyvänlaatuinen.  Voiko kysymyksessä olla jokin muu.

Olisin tosi kiitollinen ja helpottunut vastauksesta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kiitos kysymyksestäsi!

Magneettitutkimus on hyvin yksityiskohtainen ja tarkka ja ensinnäkin on paljon aivan normaaleja rakenteita, mitkä ovat eri ihmisillä erilaisia, mutta tutkimuslausuntoon kirjattuna näyttävät huolestuttavilta. Magneettitutkimus erottelee kudoksia lähinnä niiden vesipitoisuuden perusteella.  Kasvaimet (hyvänlaatuisetkin) ovat yleensä tiiviimpiä eli “kuivempia” kuin muu ympäröivä kudos ja siksi ne näyttävät heikkosignaalisilta. Kaikki heikkosignaaliset alueet eivät suinkaan ole kasvaimia.

Ystävällisin terveisin,

Ari Rosenvall

Julkaistu: 16.9.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.