Sairaudet

WHO: Tämä sukupuolitauti kehittymässä vastustuskykyiseksi

Tippuri on kovaa vauhtia kehittymässä vastustuskykyiseksi kaikille tunnetuille hoitokeinoille, varoittaa Maailman Terveysjärjestö WHO tänään. Mm. kefalosporiini ryhmän antibiootit, joita pidetään taudin hoidon ”viimeisenä vaihtoehtona”, ovat osoittautumassa tehottomiksi tautia aiheuttavia bakteereja vastaan.

15.6.2012 Terve.fi

- Tautia aiheuttava organismi on kehittynyt niin vastustuskykyiseksi, että kaikki sitä vastaan kehittelemämme antibiootit ovat olleet yhtä tyhjän kanssa, tohtori Manjula Lusti-Narasimhan järjestöstä valittelee.

Maailmanlaajuinen ongelma

Tippurivaara on YK:n terveysviraston mielestä siinä määrin vakava, että se patistaakin valtioita ja lääkäreitä kautta maailman olemaan varuillaan vastustuskykyisen tippuria aiheuttavan bakteerikannan vuoksi.

WHO on aloittanut jo vastatoimet laatimalla maailmanlaajuisen toimintaohjeen. Lusti-Narasimhan mukaan ohjeen ydinajatuksena on ravistella tutkijat etsimään uusia parannuskeinoja tautiin.

- Tauti ei ole yksistään Euroopan tai Afrikan ongelma, vaan koko maailman, hän toteaa.

On arvioitu, että 498 miljoonasta vuosittaisesta sukupuolitautitapauksesta n. 106 miljoona on tippurin aiheuttamia.

Syyt vastustuskykyyn

Pääsyyt tippurin kasvaneeseen vastustuskykyyn ovat tiedemiesten mukaan antibioottien liikakäytössä ja bakteerin uskomattomassa muuntautumiskyvyssä. Näistä syistä johtuen tippurista uhkaa tulla todellinen supertauti.

Kefalosporiinille vastustuskykyistä bakteerikantaa havaittiin ensikerran Japanissa ja viime aikoina mm. Britanniassa, Hong Kongissa ja Norjassa. Koska näissä maissa terveydenhuollon taso on korkea, on syytä epäillä, ettei vastustuskykyisten bakteerikantojen yleisyyttä tiedetä tarkoin. WHO kehottaa maailman valtioita olemaan valppaina bakteerikantojen etsinnässä.

Lusti-Narasimhan mukaan taudin uhkaa voidaan estää tehokkaasti edistämällä seksivalistusta ja painottamalla kondomin käytön tärkeyttä.

 - Emme pääse tippurista kokonaan eroon, mutta voimme yhdessä tuumin hidastaa sen etenemistä, hän muistuttaa.

Lähde:

news.yahoo.com

Lue lisää:

Klamydia ja tippuri – Salakavalat sukupuolitaudit

Asiantuntija: Tämä yleinen seksitauti uhkaa muuttua laajasti lääkkeille vastustuskykyiseksi

Yleistä sukupuolitaudeista ja suojautumisesta

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi