Terve.fi

Voiko seksin avulla välttyä flunssalta?

Voiko seksin avulla välttyä flunssalta?
Julkaistu 7.11.2012

Ja kuten luultavasti aika moni tietää, myös seksillä on tekemistä ihmisen hyvinvoinnin kanssa. Voiko näitä kahta asiaa yhdistää?.

Tätä asiaa on hyvä selvittää asiantuntijoilta. Sharecare.com -sivustolla ammattilaiset vastaavat kiperiin kysymyksiin.

Asiantuntijat Sharecare.com -sivustolla vastaavat, että seksi itsessään ei suojaa flunssapöpöjä vastaan. Seksin voi kuitenkin rinnastaa urheiluun, joka taas kasvattaa vastustuskykyä ja auttaa kehoa taistelemaan infektioita vastaan. Seksin harrastaminen myös lievittää stressiä, mikä taas vaikuttaa edullisesti vastustuskykyyn.

Eräässä tutkimuksessa Pennsylvaniassa tutkittiin seksin vaikutusta vastustuskykyyn ja terveyteen. Tutkimukseen osallistui opiskelijoita, jotka kertoivat tutkimuksessa, kuinka usein he harrastivat seksiä. Tuloksista selvisi, että niillä opiskelijoilla, jotka harrastivat seksiä 1-2 kertaa viikossa, oli noin 30 prosenttia enemmän flunssalta ja tulehduksilta suojaavia vasta-aineita kehossaan.

Jotta seksistä saisi parhaan mahdollisen hyödyn flunssaa vastaan, tulisi sitä harrastaa vähintään kaksi kertaa viikossa, jotta kehossa muodostuu enemmän vasta-aineita flunssaa vastaan.

Kommentoi »