Terveys

Voiko rintaliivit päällä nukkua?

Olet saattanut kuulla väitteen, jonka mukaan rintaliivit päällä nukkuminen voi aiheuttaa rintasyöpää, tai että se heikentää rintakudosta, mikä saa rinnat riippumaan.

21.9.2014 Terve.fi

Olet saattanut kuulla väitteen, jonka mukaan rintaliivit päällä nukkuminen voi aiheuttaa rintasyöpää, tai että se heikentää rintakudosta, mikä saa rinnat riippumaan. Kummastakaan edellä mainitusta riskistä ei kuitenkaan ole olemassa tieteellisiä todisteita, kertoo Huffington Post.

Syöpähuhu lähti liikkeelle, kun vuonna 1995 julkaistiin kirja nimeltä Dressed to Kill. Teoksessa väitettiin, että jos käyttää päivittäin tiukasti istuvia rintaliivejä, rintasyöpäriski kasvaa, koska liivit rajoittavat imusuoniston toimintaa varastoiden kehoon myrkkyjä. Tiede ei kuitenkaan tue tätä väitettä.

Ei varsinaista hyötyäkään

Yleisestikään rintaliivien pitäminen ei vaikuttaisi kohottavan rintasyöpäriskiä. Cancer Epidemiology, Biomarkers & Preventionin äskettäin tekemässä tutkimuksessa ei löydetty yhteyttä rintaliivien käytön ja rintasyövän välillä vaihdevuosia läpi käyvillä naisilla.

Tutkijoiden mukaan riski on sama riippumatta siitä, kuinka monta tuntia päivässä naiset pitivät liivejä, oliko liiveissä tukikaarta tai minkä ikäisinä naiset alkoivat käyttää rintaliivejä.

Rintaliivien käytöllä nukkuessa ei kuitenkaan ole myöskään plussapuolia. Tosin, jos naisella on suuret rinnat, saattaa liivien käyttäminen yöllä tehdä olosta mukavamman. Jos haluaa nukkua liivit päällä, kannattaa valita pehmeät liivit, joissa ei ole tukikaarta. Liian tiukat tai epämukavat rintaliivit voivat ärsyttää rintoja tai vaikeuttaa nukkumista.

Lähde: Huffington Post

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi