Terve.fi

Vesirokkorokote toimii hyvin MPR-rokotteen lisänä

Vesirokkorokote toimii hyvin MPR-rokotteen lisänä
Yhdysvaltalaistutkimuksessa on verrattu toisiinsa MPR-rokotetta ja yhdistettyä MPR- ja vesirokkorokotetta.
Julkaistu 22.8.2006

Tutkimukseen osallistui lähes 4 000 tervettä lasta, jotka olivat 12 – 23 kuukauden ikäisiä. Heidät jaettiin neljään ryhmään ja he saivat joko yhtä kolmesta yhdistetyn MPR- ja vesirokkorokotteen erästä tai sitten MPR- ja vesirokkorokotetta eri paikkoihin pistettyinä.

Yhdistetyn rokotteen eri erät aikaansaivat yhtä hyvän vasta-ainetuotannon, mikä vahvisti niiden tuotantoketjun moitteettomuuden. Yhdistettyä rokotetta annettaessa vasta-aineiden tuotanto oli myös yhtä hyvä kuin annettaessa rokotteet erikseen.

Vuoden kuluttua rokotuksista vasta-aineita oli todettavissa yli 95 %:lla lapsista kaikissa ryhmissä. Kaikki rokotteet olivat hyvin siedettyjä ja aiheuttivat saman verran haittavaikutuksia. Kuitenkin neloisrokote aiheutti hieman enemmän ruumiinlämmön nousua kuin rokotukset erikseen annettuina. Kuumereaktiot olivat kuitenkin nopeasti ohimeneviä eikä neloisrokote aiheuttanut enempää kuumekouristuksia kuin rokotteet erikseen annettuina.

Näyttää siltä, että yksi annos neloisrokotetta toimii hyvin lasten ensimmäisen MPR-rokotuksen ja erillisen vesirokkorokotuksen sijasta.

Tällä palstalla julkaistaan Coronaria Media Oy:n terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettuja referaatteja kiinnostavista tutkimuksista.

Kommentoi »