Kauneus ja Terveys

Vatsalihasliikkeiden Top 3

Vatsalihasliikkeiden Top 3
Mikäli haaveilet hoikemmasta vatsasta, on työt aloitettava heti, jos aikoo saada tuloksia aikaan ennen kesää. Lue medicinenet.comin tehovinkit vatsalihastreeniin!
Julkaistu: 25.6.2015

Saavuttaaksesi parhaat tulokset, kannattaa yhdistää sekä terveellinen ruokavalio, aerobinen liikunta että vatsalihasliikkeet. Pelkällä liikunnalla kalorit kyllä kuluvat, mutta mikäli ruokavalio ei ole terveellinen, tulee tie tuloksiin olemaan pitkä ja hidas. Vatsalihakset eivät myöskään pääse kauniisti esille, jos niiden päällä on epäterveellisestä ruoasta kertynyt rasvakerros.

Hyvää aerobista liikuntaa ovat esimerkiksi reipas kävely, juoksu, pyöräily ja tanssi. Näillä lajeilla kalorit palavat tehokkaasti, mikä tulee näkymään myös vyötärön seudulla. Lisäksi kannattaa harjoittaa vatsalihaksiin kohdistuvia lihaskuntoliikkeitä. Tämä on tärkeää muidenkin kuin ulkoisten seikkojen vuoksi; hyvässä kunnossa olevat vatsalihakset tukevat ryhtiämme, vähentävät alaselkäkipuja ja vähentävät onnettomuuksia. Vatsalihaksilla on vaikutusta esimerkiksi siihen, etteivät polvet kuormitu juoksussa liikaa.Vatsalihasliikkeitä kannattaa harjoittaa 2-3 kertaa viikossa. Tee toistoja 15-20 kappaletta 2-3 kertaa. Näitä harjoituksia säännöllisesti tekemällä, tulet huomaamaan muutoksen noin kuudessa viikossa!

1. Vatsarutistus jaloilla 

Asetu selinmakuulle, kädet rennosti vartalon vierellä ja jalat koukussa vatsan päällä, polvet kohti rintaa. Rutista vatsalihaksilla lantio ylös alustasta ja ojenna jalkoja kohti kattoa. Pysy asennossa hetki ja palauta lantio hitaasti alustaan siten, että jalat ovat ala-asennossa koukussa ja jalkapohjat vain hipaisevat lattiaa. Toista liike.

2. Lankku (syvät vatsalihakset) 

Mene päinmakuulle, nosta itsesi irti alustasta kyynärvarsiesi varaan siten, että vain kyynärvarret ja varpaat tukevat maahan (aloittelija voi pitää polvet maassa). Aktivoi koko vatsan alue ja vedä napaa voimakkaasti kohti selkärankaa. Tarkasta, että vartalo on aivan suora, äläkä päästä selkää notkolle. Hengitä koko ajan rauhallisesti ja pysy asennossa vähintään 5 sekuntia, lepää hetki ja toista useamman kerran. Voit myös kokeilla pysyä asennossa 90 sekuntia ja toistaa tämä 2-3 kertaa.

3. Pyöräily 

Asetu selinmakuulle, kädet niskan takana ja polvet koukussa vatsasi päällä. Ojenna vuoroin vasenta, vuoroin oikeaa jalkaasi suoraksi eteenpäin kuin polkisit pyörää. Kierrä samalla vastakkaista kyynärpäätä koukistuvaa polvea kohden. Tee liike rauhallisesti ja rutista vatsalihakset koko ajan tiukaksi.

Kommentoi »