Vatsa litteäksi - 9 vinkkiä

Vatsa litteäksi - 9 vinkkiä
Oikotietä litteään vatsaan ei ole. Treenaaminen vaatii aikaa ja vaivaa.
Julkaistu 25.6.2015

Nämä WebMD:n listaamat vinkit auttavat sinua saavuttamaan tuloksia vatsalihastreeneissäsi. Aina ei ole nimittäin selkeää millaisilla liikkeillä ja keinoilla saat vatsalihaksesi esiin.

1. Kohenna asentoasi 

Pelkällä ryhdin suoristamisella saa jo treenattua vatsalihaksiaan. Paremmin ryhdin saat, kun kun asetat korvat, olkapäät, lanteet, polvet ja nilkat kaikki yhtenäiseen linjaan. Pidä olkapäiden etuosat avoinna, ja vedä napasi kohti selkärankaa. Jaa painosi tasaisesti sekä päkiöille että kantapäille.

2. Treenaa koko kehoa 

Älä keskity pelkästään vatsalihasten treenaamiseen. Myös muiden ryhtiä ylläpitävien lihasten, kuten pakara- ja selkälihasten harjoittaminen on tärkeää. Pilates on hyvä keino treenata kaikkia vartalon lihaksia, myös käsivarsia ja jalkoja.

3. Melontataivutus 

Seiso suorassa, jalat erossa toisistaan. Risti kätesi yhteen, jotta otteesi pysyy lujana. Hengitä ulos, ja siirrä yhteenliitetyt kädet, käsivarret, olkapäät ja rintakehä vasemmalle, ikään kuin meloisit kanootissa. Nosta samanaikaisesti vasen polvi ylös ja siirrä se oikealle. Hengitä sisään ja palaa aloitusasentoon. Hengitä ulos ja toista liike päinvastaiseen suuntaan. Toista liike 20 kertaa.

4. Taivu kissamaisesti 

Seiso jalat yhdessä, käsivarret levitettyinä sivuille kuin lentokoneen siivet. Hengitä ulos ja nosta oikea jalkaa eteenpäin ja ylös. Liikuta samaan aikaan käsivarsia olkapäiden tasolla eteenpäin ja pyöristä selkärankaa kuin kissa. Paina napa selkärankaa vasten. Hengitä sisään ja palaa aloitusasentoon. Toista liike jalkaa vaihtaen 20 kertaa.

5. Vetoketjuliike 

Seiso suorassa, kantapäät yhdessä ja varpaat hieman ulospäin käännettynä. Nosta käsivarret ylös ja liitä sormet yhteen leuan alle. Hengitä ulos, paina käsivarsia alaspäin ja pidä kädet samalla lähellä kehoasi. Nouse samanaikaisesti varpaillesi, pysyttele asennossa kahden sekunnin ajan, hengitä sisään ja palaa aloitusasentoon. Toista liike 20 kertaa.

6. Vahdi ruokavaliotasi 

Voit treenata vatsalihaksiasi maailman tappiin asti, mutta jos sinulla on ylimääräistä rasvaa vatsan ympärillä, vatsalihakset eivät näy. Ylimääräisestä vatsarasvasta pääsee eroon olemalla aktiivisempi ja tarkkailee ruokavaliotaan. Toisin sanoen, syö vähemmän, liiku enemmän ja vahdi, mitä pistät suuhusi.

7. Apuvälineet eivät ole välttämättömiä 

Kuntosalikortit, jumppapallot ja muut apuvälineet voivat kuulostaa hienoilta, mutta ne eivät ole välttämättömiä vatsalihastreenissä. Vatsalihaksiaan voi harjoittaa arkipäiväisissä tilanteissa, kuten esimerkiksi kävellessä, ruokakaupan jonossa tai juhlissa. Seiso vain suorassa, ja vedä uloshengittäessäsi napa kohti selkärankaa.

8. Aseta realistisia tavoitteita 

Vaikka geeneillä saattaakin olla merkitystä vartalosi muodossa, älä pidä sitä tekosyynä antaa periksi. Aseta järkeviä tavoitteita ja keskity vain omaan kehoosi, älä yritä tavoitella ihannevartaloa. Joidenkin julkkisten vatsalihakset saattavat motivoida sinua treenaamaan, mutta älä yritä muuttaa vartaloasi heidän mukaansa.

9. Etene hitaasti 

Ei ole olemassa nopeaa ratkaisua. Pikaiset keinot osoittautuvat yleensä vain väliaikaisiksi. Etene maltillisesti ja vakaasti ja muista myös varautua takaiskuihin ja turhautumiseen. Kärsivällisyys palkitaan.

Kommentoi »