Kauneus & Terveys

Värjää tyvi oikeaoppisesti

Värjää tyvi oikeaoppisesti

Aina ei ehdi kampaajalle. Värjättyjen hiusten juurikasvun saa peitettyä helposti kotikonstein.
Teksti Emine Erdogan
Kuvat Fotolia, Jenny Wiik
Mainos

Noudata ohjeita ja ole tarkka 

● Tee itse vain pieniä värimuutoksia: peitä harmaa juurikasvu tai värjää maksimissaan muutaman asteen tummempi tai vaaleampi tyvikasvu. Värinpoistot ja raidoitukset on hyvä jättää kampaajalle.● Markettien väri­pakkaukset­ riittävät­ noin kahden sentti­metrin­ tyvikasvun­ peittämiseen. Koko­ pään värjäys vaatii hiusten­ pituudesta riippuen 2–3 pakkausta. Yhdellä paketilla sävystä tulee epätasainen.● Värjää hiukset likaisina, koska tali estää ­väriä jämähtämästä hiuspohjaan. Suojaa ­kädet kumihansikkailla.● Pese hiukset huolellisesti ja käytä värjäyksen jälkeen hoito­ainetta. Se sulkee hiuksen pinnan niin, ettei väri pääse heti­ haalistumaan.KOKEILE MYÖS: Levitä väri levityspullolla.

Suojaa otsan ja ohimoiden hius­rajat voiteella.

Tee keskijakaus ja sujauta käsiin kumihanskat. Sekoita väriaineet muovikipossa tasaiseksi.­ Kasta sudin pää värimassaan ja painele­ väriä jakauksen kummallekin puolelle niin, että tyvikasvu peittyy.

Värjää ensin hiusten toinen puoli.­

Etene keskijakauksesta alaspäin kohti­ korvaa. Tee sudin toisella päällä jakaus­ noin sentin välein ja nosta hiusosio pään toiselle puolelle. Ota lisää väriä ja painele se tyvikasvun päälle. Toimi toisella puolella samalla tavalla.

Kun sivut on värjätty, siirry hiusten takaosaan.

Aloita keskeltä päälakea ja jatka kohti niskaa. Etene vaaka­suoraan korvalta korvalle. Nosta ­värjätyt osiot päälaelle. Paina päätä etukenoon. Haro lopuksi kaikki hiusosiot taakse pois kasvoilta.

Kun väri on vaikuttanut, pidä hansikkaat­ kädessä ja kastele hiusten tyveä hieman vedellä.

Hiero hiuspohjaa­ voimakkaasti sormenpäillä. Näin väri lähtee paremmin irti hiuspohjasta.­ Huuhtele, kunnes vesi on kirkasta. Pese­ hiukset sampoolla.

Lue myös:

8 x nuorentava hiusväri

Ovatko hiuksesi liian vaaleat?

Näin monella tavalla voit värjätä hiuksesi

Julkaistu: 12.12.2016