Kauneus ja Terveys

Näin monella tavalla voit hiuksesi värjätä

Näin monella tavalla voit hiuksesi värjätä
Kampaajalla saat ammattilaisen hoivissa hiuksistasi juuri sellaiset kuin haluat. Näillä vinkeillä voit kuitenkin hoitaa värjäyksen kotona rasittamatta kukkaroasi liikaa.

Muodin ja kauneuden monitaturi Mariela Sarkima esittelee Hair Bible -kirjassaan perinteiset värjäystekniikat.

Tyviväri

Tyvi- ja juurikasvusta puhutaan silloin, kun värjäyksen jälkeen hiukset ovat kasvaneet ja hiusten oma luonnollinen väri alkaa erottua hiuksen tyvestä.

Mikäli hiusten värin halutaan pysyvän samana, riittää, että tyvikasvun värjää samalla kestovärillä kuin aiemmin. Jos sen lisäksi haluaa latvoihin kiiltoa ja syvyyttä, onnistuu se sävytteellä.

Raidoitus

Raidoitustekniikoita käytetään sellaisenaan tai toisiin värjäystekniikohin yhdistettynä. Raitoja voi tehdä vain tiettyyn kohtaan tai hiuksiin kauttaaltaan. Mitä tiheämässä raitoja on, sitä tasavärisemmältä lopputulos näyttää.

Selkeän kontrastin raitoihin saa valitsemalla raitojen värin vähintään kaksi astetta pohjasävyä vaaleammaksi, tummemmaksi tai selkeästi erisävyiseksi.

Tutuin raidoitustekniikka on vaalammalla värillä raidoittaminen, mikä kirkastaa hiusten yleisilmettä. Tummemmalla värillä raidoittamalla puolestaan voi syventää väriä värjäämättä hiuksia kuitenkaan kauttaaltaan.

Monivärivärjäys

Monivärivärjäyksellä saa hiuksiin elävyyttä ja monien eri värien vivahteita. Tekniikoita on kymmeniä erilaisia, mutta niiden kaikken perusperiate on, että kampaaja sommittelee eri sävyjä eri kohtiin hiuksia.

Lopputuloksessa värit sulautuvat toisiinsa ja muodostavat yhdessä kauniin kokonaisuuden.

Koko pään värjäys tai sävytys

Koko pään värin voi tehdä kestovärillä, kevytsävytteellä tai kestosävytteellä, riippuen edellisen hiuksiin tehdyistä kemiallisista käsittelyistä ja halutusta lopputuloksesta. Nimensä mukaisesti koko pään hiusten värjäyksessä värimassa levitetään joko siveltimellä tai nokkapullolla tasaisesti kaikkiin hiuksiin.

Lähde: Mariela Sarkima: Hair Bible (Tammi 2014)

Julkaistu: 30.1.2016
Kommentoi »