Voi hyvin

Vappu Pimiä: Olen kiittänyt unelmani todeksi


Vappu Pimiä uskoo vetovoiman lakiin. Elämän isoissa ja pienissä asioissa hän heittää toiveen universumille – ja usein toive toteutuu. Joka päivä Vappu lausuu tärkeän sanan: kiitos.
Kuvat Milka Alanen

Hämärän laskeutuessa vanha ­puutalo nitisi ja natisi. Vappu Pimiä oli 16-vuotias ja yksin kotona. Hän asui vanhempiensa kanssa omakotitalossa Helsingissä. Vappu oli halunnut jäädä kotiin, kun vanhemmat lähtivät viikonlopuksi mökille. 

Ympäriltä kantautuvat äänet pelottivat. Vappu risti kätensä peiton alla ja sanoi ääneen: ”Joku siellä, auta minua.”

Samalla hetkellä pelko katosi.

– En osaa selittää, mitä tapahtui, mutta mieleni muuttui levolliseksi, Vappu kertoo.

Siitä alkoi Vapun henkinen matka. Ajatus henkimaailman olemassaolosta ei ollut hänelle täysin uusi. Tuona iltana yksin kotona ollessaan hän ymmärsi konkreettisesti, että apua saa, kun sitä pyytää. ­Huojentuneena Vappu risti uudelleen kätensä ja kiitti.

Nuoruuden kokemuksesta lähtien kiitollisuus on ollut keskeinen osa Vapun henkisyyttä.

– Rukoiluni on usein sitä, että kiitän ­kaikista hyvistä asioista, joita minulla ­elämässäni on. Kiittäminen on luonteva tapa olla yhteydessä yläkertaan.

Kolmekymppisenä Vapun elämässä ­sattui monta mullistusta. Hän erosi silloisesta aviopuolisostaan ja astui työelämässä suuriin saappaisiin, kun hänet pestattiin juontamaan suosittua Tanssii tähtien kanssa -televisio-ohjelmaa.

Vappu halusi ymmärtää itseään ja ­elämäänsä paremmin. Hän alkoi lukea ­henkisyydestä kertovaa kirjallisuutta.

Suurimman vaikutuksen teki australialaisen Rhonda Byrnen kirjoittama Salaisuus-kirja, joka on inspiroinut lukuisia ihmisiä ympäri maailman. Kirjaa lukiessaan Vappu tutustui vetovoiman lakiin. Sen mukaan hyviä asioita voi elämässä kutsua luokseen.

Ymmärsin, kuinka suuri voima ajatuksillamme on. Halusin oppia manifestoimaan itselleni mieleiseni elämän.

Manifestointi tarkoittaa samaa kuin vetovoiman laki. Se perustuu ajatukselle, jonka mukaan luomme fyysistä todellisuutta ja koko elämäämme ajatuksillamme ja tunteillamme. Kun tulemme tietoisiksi siitä, että meidän on mahdollista kuvitella itsellemme haluamamme elämä, toivomiamme asioita alkaa tapahtua.

Vappu aloitti ajatuksen voiman harjoittelun arkisista asioista. Autolla ajaessaan hän pyysi parkkipaikkaa oven edestä, ja useimmiten sai sellaisen. Kun Vappu huomasi, että ajatuksen voima todella toimii, hän alkoi käyttää sitä yhä enemmän.

Löysikö Vappu puolisonsa ajatuksen voimalla? Entä mitä hän lausuu parkkienkeleille? Lue lisää uusimmasta Voi hyvin -lehdestä 8/2019!

Julkaistu: 27.9.2019