
Valkuaismunakas kinkulla tai marjoilla
Valkuaismunakkaasta saa helposti tehtyä suolaisen ja makean version.
1 annos, valmistusaika 20 min
- 1 rkl voita paistamiseen
- 4 siivua kalkkunaleikettä
- kourallinen pinaattia
- parin sentin pala purjoa
- 1 ½ dl valkuaista (Laitilan Proegg)
- 2 rkl herneitä
- 3 rkl juustoraastetta
1. Sulata voi paistinpannulla.
2. Lisää pannulle suikaloidut kalkkunasiivut, pinaatti ja pesty ja hienonnettu purjo. Kuullota niitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
3. Kaada valkuainen pannulle ja anna hyytyä. Vedä puulastalla muutaman kerran munakasmassaa reunoilta keskustaan.
4. Kun valkuainen on hiukan hyytynyt, lisää lopuksi herneet ja juustoraaste. Anna juuston sulaa.
5. Liu’uta munakas varovasti lautaselle kaksinkerroin.
+ Marjainen versio
Voit tehdä samalla valkuaismunakasohjeella myös makean munakkaan.
1. Kun valkuainen on hieman hyytynyt, ripottele päälle 1 desilitra tuoreita marjoja ja 2 ruokalusikallista pähkinöitä.
2. Ripottele lopuksi päälle vielä vaniljasokeria.