Kauneus & Terveys

Valkuaismunakas kinkulla tai marjoilla



Valkuaismunakas kinkulla tai marjoilla

Valkuaismunakkaasta saa helposti tehtyä suolaisen ja makean version.
Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Satu Nyström

1 annos, valmistusaika 20 min 

  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 4 siivua kalkkunaleikettä
  • kourallinen pinaattia
  • parin sentin pala purjoa
  • 1 ½ dl valkuaista (Laitilan Proegg)
  • 2 rkl herneitä
  • 3 rkl juustoraastetta 

1. Sulata voi paistinpannulla.

2. Lisää pannulle suikaloidut kalkkunasiivut, pinaatti ja pesty­ ja hienonnettu purjo. Kuullota­ niitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.

3. Kaada valkuainen pannulle ja anna hyytyä. Vedä puulastalla­ muutaman kerran munakas­massaa reunoilta keskustaan.

4. Kun valkuainen on hiukan hyytynyt, lisää lopuksi herneet ja juustoraaste. Anna juuston sulaa.

5. Liu’uta munakas varovasti lautaselle kaksinkerroin.

+ Marjainen versio 

Voit tehdä samalla valkuaismunakasohjeella myös makean­ munakkaan. 

1. Kun valkuainen on hieman hyytynyt, ripottele päälle 1 desilitra tuoreita marjoja ja 2 ruokalusikallista pähkinöitä. 

2. Ripottele lopuksi päälle vielä vaniljasokeria.

Julkaistu: 6.10.2015