Valitse elämäntilanteeseen sopiva välipala

Valitse elämäntilanteeseen sopiva välipala
Treenaaja, laihduttaja tai toimistotyölainen? Syö välipala, joka tukee elämääsi.
6.11.2017

Treenaaja

Nauti tavallista suurempi välipala, joka sisältää sekä hiilihydraatteja että proteiinia. Syö hedelmä tai kirsikkatomaatteja, rahkaa tai raejuustoa ja lisäksi siivu tai pari leipää. Lisäksi voit haukata banaanin hetki ennen aerobista liikuntaa. Salikävijälle sopii sen sijasta jokin proteiinipitoinenkin suupala.Tämä takaa, että jaksat treenata etkä uuvu ihan täysin treenin jälkeen.  

Laihduttaja

Hyvä välipala sisältää paljon kasviksia ja proteiinia. Kokeile purkillista maustamatonta rahkaa, tuoreita mansikoita ja herneitä. Margariinilla voideltu ruisleipä, kananmuna ja miniporkkanat ovat myös hyvä vaihtoehto.

Toimistotyöläinen

Kevyttä istumatyötä tekeväkin hyötyy välipalasta. Se auttaa pysymään virkeänä ja jaksamaan päivälliseen asti. Välipala voi kuitenkin olla kevyempi kuin muilla. Valitse esimerkiksi tomaatti-, kurkku ja paprikalohkoja puolikkaan rahkapurkin (125 g) kanssa.

Yötyöläinen

Yötyöläisen kannattaa syödä välipala ennen työvuoron alkamista, pääateria ennen kello yhtä ja välipala kello 2–4 välillä. Aamulla ennen nukkumaanmenoa on hyvä nauttia ”iltapala”. Yötyössä vatsaoireita voi tulla herkemmin. Silloin sopivat paremmin kaurapohjaiset tuotteet, kuten sataprosenttinen kauraleipä tai kaurajogurtti, kivettömät hedelmät ja marjoista mansikka, mustikka ja vadelma.

Asiantuntijoina: Laillistettu ravitsemusterapeutti Eija Orreveteläinen, laillistettu ravitsemusterapeutti Marika Venäläinen

Kommentoi »