Kauneus ja Terveys

Välipala kerroksittain, kokoa ihanat herkut itse

Välipala kerroksittain, kokoa ihanat herkut itse
Kerrosherkku antaa puhtia päivään. Tee myslimäistä granolaa ja muodikasta kvinoapuuroa ja nauti!
Julkaistu: 10.11.2014

KVINOAPUUROA JA MANSIKKAKASTIKETTA(4 annosta)

VALMISTA PUURO:

6 dl maitoa

2 dl kermaa

1 vaniljatanko

½ dl sokeria

2 dl kvinoaa

hyppysellinen suolaa

VALMISTA MANSIKKAKASTIKE: 250 g tuoreita tai pakastettuja mansikoita2 rkl intiaanisokeria 1 rkl limettimehua

LISÄÄ MYÖS: suolaamattomia pistaasipähkinöitä

VALMISTA NÄIN:

  1. Laita kattilaan maito, kerma, halkaistun vaniljatangon sisus ja tanko sekä sokeri.
  2. Lisää kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen hyvin huuhdeltu kvinoa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia aina välillä sekoittaen. Lisää lopuksi hyppysellinen suolaa.
  3. Tee mansikkakastike. Soseuta mansikat puuron kiehumisen aikana sauvase­koittimella. Mausta sokerilla ja limetillä.
  4. Lusikoi kvinoapuuroa lasei­­hin tai purkkeihin ja kaada mansikkamelbaa päälle. Ripottele lopuksi päälle rouhittua pistaasia. Puuron voi syödä lämpimänä tai kylmänä.

VÄLIPALA 2: GRANOLA, VADELMA, MANGOA JA JOGURTTIA(Noin 1 l valmista granolaa)

VALMISTA GRANOLA NÄIN:

6 dl isoja kaurahiutaleita

2 ½ dl siemeniä ja pähkinöitä (auringon-, pinjan- ja seesamin­siemeniä ja saksan-, pekaani- ja maapähkinöitä)

1 dl omenamehua

1 dl hunajaa

½ dl kookosöljyä

½ tl jauhettua kanelia

¼ tl rouhittua mustapippuria

hyppysellinen suolaa

180 g kuivattuja hedelmiä ja marjoja (rusina, karpalo, mustikka)

LISÄKSI MARJOJA JA HEDELMIÄ:

3 dl vadelmia (pakaste)

2 rkl tomusokeria

1 tuore mango

turkkilaista jogurttia

VALMISTA NÄIN:

  1. Tee ensin granola. Sekoita­ kulhossa kaurahiutaleet, siemenet ja rouhitut pähkinät.
  2. Sekoita kattilassa omena­mehu, hunaja, kookosöljy, kaneli, mustapippuri ja suola. Lämmitä varovasti ja kaada kaurahiutaleiden päälle. Sekoita hyvin.
  3. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 160 asteessa noin 40 minuuttia. Sekoita aina välillä.
  4. Lisää lopuksi kuivatut hedelmät ja marjat joukkoon. Anna jäähtyä.
  5. Sulata vadelmat mikrossa tai kattilassa. Muista, että ulkomaalaiset pakastevadelmat täytyy kiehauttaa. Lisää tomusokeri ja soseuta sauvasekoittimella.
  6. Kuori mango ja leikkaa hedelmä­­­liha pitkittäin molemmin puolin kiveä. Soseuta sauvasekoittimella. Laita laseihin tai kannellisiin purkkeihin kerroksittainvadelmamelbaa, mangososetta, turkkilaista jogurttia ja granolaa.
Kommentoi »