
Välipala kerroksittain, kokoa ihanat herkut itse
Kerrosherkku antaa puhtia päivään. Tee myslimäistä granolaa ja muodikasta kvinoapuuroa ja nauti!
KVINOAPUUROA JA MANSIKKAKASTIKETTA(4 annosta)
VALMISTA PUURO:
6 dl maitoa
2 dl kermaa
1 vaniljatanko
½ dl sokeria
2 dl kvinoaa
hyppysellinen suolaa
VALMISTA MANSIKKAKASTIKE: 250 g tuoreita tai pakastettuja mansikoita2 rkl intiaanisokeria 1 rkl limettimehua
LISÄÄ MYÖS: suolaamattomia pistaasipähkinöitä
VALMISTA NÄIN:
- Laita kattilaan maito, kerma, halkaistun vaniljatangon sisus ja tanko sekä sokeri.
- Lisää kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen hyvin huuhdeltu kvinoa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia aina välillä sekoittaen. Lisää lopuksi hyppysellinen suolaa.
- Tee mansikkakastike. Soseuta mansikat puuron kiehumisen aikana sauvasekoittimella. Mausta sokerilla ja limetillä.
- Lusikoi kvinoapuuroa laseihin tai purkkeihin ja kaada mansikkamelbaa päälle. Ripottele lopuksi päälle rouhittua pistaasia. Puuron voi syödä lämpimänä tai kylmänä.
VÄLIPALA 2: GRANOLA, VADELMA, MANGOA JA JOGURTTIA(Noin 1 l valmista granolaa)
VALMISTA GRANOLA NÄIN:
6 dl isoja kaurahiutaleita
2 ½ dl siemeniä ja pähkinöitä (auringon-, pinjan- ja seesaminsiemeniä ja saksan-, pekaani- ja maapähkinöitä)
1 dl omenamehua
1 dl hunajaa
½ dl kookosöljyä
½ tl jauhettua kanelia
¼ tl rouhittua mustapippuria
hyppysellinen suolaa
180 g kuivattuja hedelmiä ja marjoja (rusina, karpalo, mustikka)
LISÄKSI MARJOJA JA HEDELMIÄ:
3 dl vadelmia (pakaste)
2 rkl tomusokeria
1 tuore mango
turkkilaista jogurttia
VALMISTA NÄIN:
- Tee ensin granola. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siemenet ja rouhitut pähkinät.
- Sekoita kattilassa omenamehu, hunaja, kookosöljy, kaneli, mustapippuri ja suola. Lämmitä varovasti ja kaada kaurahiutaleiden päälle. Sekoita hyvin.
- Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 160 asteessa noin 40 minuuttia. Sekoita aina välillä.
- Lisää lopuksi kuivatut hedelmät ja marjat joukkoon. Anna jäähtyä.
- Sulata vadelmat mikrossa tai kattilassa. Muista, että ulkomaalaiset pakastevadelmat täytyy kiehauttaa. Lisää tomusokeri ja soseuta sauvasekoittimella.
- Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha pitkittäin molemmin puolin kiveä. Soseuta sauvasekoittimella. Laita laseihin tai kannellisiin purkkeihin kerroksittainvadelmamelbaa, mangososetta, turkkilaista jogurttia ja granolaa.