Treeni ja ravinto

Välimerellinen vuokaleipä

Lämmin voileipä voi olla näinkin helppo ja maukas ratkaisu.

29.9.2015

Välimerellinen vuokaleipä (4 annosta, valmistusaika 20 min)

1 täysjyvävuokaleipä1 tlk (90/120 g) sardiinia tomaattikastikkeessa1 sipuli3 valkosipulinkynttänoin ½ dl oliiviöljyäsuolaamustapippuria2 keltaista paprikaanoin 2 dl tuoretta basilikaa

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Leikkaa leipä viipaleiksi siten, että palat jäävät alhaalta kiinni toisiinsa muutaman sentin.

3. Valmista tahna. Valuta sardiinit ja murskaa ne haarukalla kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Sekoita ne sardiinin sekaan. Lisää oliiviöljyä, kunnes saat paksun tahnan, joka on helppo levittää. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

4. Huuhdo ja viipaloi paprikat.

5. Jaa ja levitä tahna “leipäviipaleiden väliin”. Lisää vielä paprikaviipaleet.

6. Kuumenna 15–20 minuuttia, kunnes tahna on maustanut kuuman leivän ja leipä saanut väriä.

7. Tarjoa mausteeksi hienonnettua, tuoretta basilikaa, jota jokainen voi ripotella leipäviipaleensa päälle.

Vinkki! Osta siivuttamaton vuokaleipä ja leikkaa se siivuiksi niin, että palat ovat alhaalta toisissaan kiinni.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt