Uskotko, että osaat keskittyä?

Uskotko, että osaat keskittyä?
Tuhat asiaa tehtävänä, mutta ajatus ei pysy kasassa? Testaa videon avulla keskittymiskykyä ja kokeile neljää vinkkiä.
3.12.2014

Useimpien keskittymiskyky on koetuksella joka päivä. Voit testata omaasi helposti. Pystytkö keskittymään kolme minuuttia tähän videoon?

Niinpä – ei ihan helppoa.

Onneksi hajamielisyydestä ja tehottomasta sähläämisestä voi päästä eroon. Kun treenaat aivojasi näillä vinkeillä, harjaannut vähitellen keskittymään paremmin:

  1. Tee jotain konkreettista, mikä vaatii kaiken huomiosi: neulo, piirrä tai laske päässälasku. Voit myös laskea päässä yhdestä kahteenkymmeneen ja sen jälkeen kahdestakymmenestä yhteen. Keksi erilaisella logiikalla eteneviä numerosarjoja ja testaa, miten vaikeasta yhdistelmästä selviät.
  2. Opettele uusi taito. Kun harjoittelet esimerkiksi lumilautailua, autolla ajamista tai instrumentin soittamista, joudut pinnistämään kaiken huomiosi tehtävään.
  3. Tee yhteistyötä muiden kanssa. Aivot joutuvat kovemmalle koetukselle, kun niiden pitää ottaa huomioon erilaisia näkökulmia ja yrittää sovittaa ne yhteen.
  4. Keskity yhteen asiaan kerrallaan täydellisesti ainakin pari minuuttia. Koeta irrottaa ajatukset täksi ajaksi muista tehtävistä.

Lopuksi: muista pitää pausseja ja rentoutua! Jo puolentoista minuutin hengittelytauko tekee hyvää.

Lähde: Reidar Wasenius, briim.fi. Keskittymiskykyä voi parantaa myös aivobicillä.

Kommentoi »