Uskallatko katsoa silmiin seksin aikana?

Uskallatko katsoa silmiin seksin aikana?
Mistä se kertoo, jos silmiin katsominen seksin aikana tekee olon vaivautuneeksi tai muuten hankalaksi?
Julkaistu 23.9.2016

Vastarakastuneet puhuvat, kuinka toisen silmiin voi upota, mutta seksin aikana katsekontakti voi tuntua vaikealta. Mistä se voi kertoa?

–Se voi kertoa ainakin epävarmuudesta. Ihmistä voi pelottaa tulla nähdyksi varsinkin, jos sellaisesta ei ole kokemusta. Ei ole mitenkään tavatonta, että on vaikea luottaa kelpaavansa ja riittävänsä, seksuaaliterapeutti Oona Turunen Sexpo-säätiöstä pohtii.

Katsekontaktia voi harjoitella tantrassa

Katsekontaktissa ihmiset ovat vahvassa yhteydessä toisiinsa. Jos katsekontakti jää seksin aikana aina puuttumaan, yhteydestäkin jää luultavasti jotain puuttumaan. Ilman katsekontaktia ei voi kohdata syvällisellä tasolla.

Jos silmiin katsominen seksissä on vaikeaa, kannattaa miettiä, onko katsekontaktin ottaminen hankalaa muutenkin. Asia on hyvä tiedostaa ja pohtia, mistä se johtuu.

– Silmiin katsomista voi harjoitella esimerkiksi tantrassa, jos haluaa.

Tantrassa tehdään erilaisia hengitys- ja meditaatioharjoituksia yhdessä kumppanin kanssa ja haetaan niiden avulla syvempää yhteyttä omaan kumppaniin.

Jos seksiin liittyy häpeää tai nähdyksi tuleminen pelottaa, Oona Turunen suosittelee pari- tai seksuaaliterapiaa avuksi.

Eria aistit ovat tärkeitä eri ihmisille

Jatkuva silmiin tuijottaminen ei ole kuitenkaan mikään hyvän seksin mitta.

– Joidenkin ihmisten voi olla helpompi heittäytyä seksiin silmät kiinni, sillä silmien sulkeminen voimistaa fyysisiä tuntemuksia. Kaikki eivät halua tuijotella silmiin.

Eri ihmisillä myös eri aistit ovat herkistyneet eri tavoin. Yhdelle kosketus on seksissä erityisen tärkeää, toiselle äänet ja kolmannelle visuaalisuus. Yleisesti katse kertoo kuitenkin paljon toisen olotilasta. Katse voi olla esimerkiksi poissaoleva tai rakastava ja lempeä.

Lähteenä myös Tantraopas

Kommentoi »