Kauneus ja Terveys

”Unettomuus oli hirveä kokemus”

”Unettomuus oli hirveä kokemus”
Laulaja Petra Gargano on kemian opiskelija, joka uskoo aitouteen. Teinitähteyden jälkeen elämään on löytynyt uusi luottamus.
Julkaistu: 12.7.2017

1. KOULUSSA OLIN perfektionisti, vaikka samaan aikaan bändin kanssa tapahtui paljon. Matematiikka, kemia ja fysiikka olivat kymppejä. Luin kokeisiin niin innokkaasti, että äiti pyysi lopettamaan.

2. ITSELUOTTAMUSTA jouduin etsimään 25-vuotiaana, kun Tiktak oli lopettanut. Olin päämäärätön useita vuosia. Yhtäkkiä olin yksin, enkä tiennyt, kuka olen. Olin tottunut olemaan yksi kuudesta bändiläisestä.

3. KUN SAIN LAPSEN 28-vuotiaana ja jäin äitiyslomalle, koin kriisin. Kävin ylikierroksilla. Kroppani yritti kertoa, että pitäisi rauhoittua. Vauva nukkui, äiti ei.

4. ENITEN HUOLTA ELÄMÄSSÄNI on aiheuttanut se, että pojallani oli terveysongelma vauvana. Hänelle tehtiin korjaava leikkaus yksivuotiaana, ja hän on nyt täysin parantunut.

5. NUKUN JA SAAN UNTA nykyään hyvin. Äitiyslomalla unettomuus oli hirveä kokemus ja pysähtymisen paikka. Olin nuorena kasvanut kiireeseen. Selvisin, kun uskalsin pyytää apua. Sain lääkkeitä, aloin purkaa ener­giaani liikkumiseen ja opettelin tietoista rauhoittumista.

6. JOS SAISIN ELÄÄ UUDELLEEN nuoruuteni, olisin opetellut kirjoittamaan biisejä kunnolla kouluaikana, ja menestys olisi tullut myöhemmin. En muista kaikista Tiktak­-vuosista mitään.

7. LIIKKUMAAN lähden aina mielelläni. Käyn salilla ja lenkkeilen. Tarkoitus olisi tehdä molempia kolme kertaa viikossa, mutta aina en ehdi. Noudatan rasvaa polttavaa ohjelmaa ja teen aina täysillä. Maastavetoennätykseni on 90 kiloa. Kun nostan painoja, poikani viihtyy kuntosalin lapsiparkissa.

8. KAUNEUDESSA TÄRKEINTÄ on hyvä olo. Ennen olin kriittinen. Nyt keikoilla meikit leviävät, mutta en välitä. Se on totta, että kauneus tulee sisältäpäin. Aito hymy valloittaa. Sen huomaa, kun ihmisellä on hyvä olla kropassaan. 

9. PARAS HYVINVOINTIVINKKINI ON: Anna aikaa hyvinvoinnillesi. Kun saat vapaahetken, nauti siitä. 

Tiktakin teinitähdet. Keskellä laulusolisti Petra. Bändi oli toiminnassa 1996–2007.

Kommentoi »