Terve.fi

Tutkimus: Auringonotto on vaarallisempaa kuin autolla ajaminen

Tutkimus: Auringonotto on vaarallisempaa kuin autolla ajaminen
Tutkijat pitävät auringonottoa autolla ajamista vaarallisempana ja syyttävät tästä solariumissa käymisen yleistymistä.
Julkaistu 13.7.2015

Suihkurusketusyhtiö AURA:n tekemän tutkimuksen mukaan auringonotto on luultavasti vaarallisempaa kuin autolla ajaminen, kun tarkastellaan molempien aiheuttamia kuolemantapauksia, kertoo Techie News.

AURA-yhtiö vertaili ihosyövästä ja auto-onnettomuuksista koituneiden kuolemien määriä 12 eri maassa, mukaan lukien Englannissa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa ja havaitsi, että ihosyöpään kuolee enemmän ihmisiä kuin liikenneonnettomuuksien seurauksena.

Syypäänä solarium?

Tilastoista selvisi myös, että ihosyöpäkuolemien uhrit ovat useammin naisia kuin miehiä, mistä asiantuntijat syyttävät solariumissa käymisen yleistymistä naisten keskuudessa. Tutkimusten mukaan solariumin valo on kuumempi kuin Välimeren aurinko, ja solariumin on todettu vahingoittavan ihoa ja aiheuttavan ihosyöpää.

Yhdysvaltalaisen Penn State Hershey Melanoma and Skin Cancer Centerin apulaisjohtaja Rogerio Nevesin mukaan keinotekoinen rusketus on merkittävin melanooman aiheuttaja. Tällä hetkellä saatavien tietojen mukaan melanooma on yleisin 20–30-vuotiailta naisilta löytyvä ihosyövän muoto.

Lähde: Techie News

1 kommentti