Kauneus & Terveys

Tupeeraa oikein

Tupeeraa oikein

Tupeeraus on turhaan huonossa maineessa. Kun osaat oikean tekniikan, saat kuohkean kuontalon hiuksia vahingoittamatta.
Teksti Emine Erdogan
Kuvat Jenny Wiik, Jouni Harala
Mainos

Tupeeraus on kestävän kampauksen ­tärkeimpiä vaiheita.● Erittäin vahvan tuen­ saa, kun käyttää kuiva­sampoon lisäksi hiuskiinnettä. Toisin kuin kuivasampoo, hius­kiinne suihkutetaan osion tyveen vasta ­tupeerauksen jälkeen.● Jos haluat runsautta koko tukkaan, tupeeraa hiukset kauttaaltaan. Se lyhentää pituutta hieman­, koska hiukset pakkaantuvat yhteen.● Latvoihin sopii myös sormitupeeraus. Tartu toisella kädellä hiusosion latvaan ja työnnä toisen käden peukalolla ja etusormella hiuksia hitaasti kohti tyveä.● Nuttura- ja ponin­häntäkampauksien sivut­ kannattaa tupeerata pystyosioissa, ja auki­ jäävät kampaukset vaaka­osioissa. Varo ­tupeeraamasta hiuksia sivuilta­ liian voimakkaasti, jotta vältyt sienimäiselta muodolta. 

KOKEILE: ­Jätä kampaus rohkeasti karvaiseksi­ – älä silota­ hiusten pintaa, vaan anna­ sen olla pörröinen.

Lue myös: Näin puhdistat hiusharjan

Selvitä kuivat hiukset harjalla.­

Tee jakaus haluamaasi kohtaan. Nosta nippu hiuksia pään päältä, ja suihkauta­ osion tyveen hiukan kuivasampoota. Käsittele koko pää samalla­ tavalla. Kuivasampoo helpottaa tupeerausta­ ja antaa tukea hiuksille.

Erota kamman piikin avulla hiusten päältä noin parin sentin levyinen osio.

 Pingota osio napakasti ylöspäin ja vie kampa viiden sentin päähän tyvestä. Pidä hiusosiosta tiukasti kiinni, jottei se karkaa, ja työnnä kampaa rauhallisesti vastakarvaan muutaman kerran.

Tupeeraa hiukset ensin päältä ja takaa.

Jos nostat hiukset ylös, tupeeraa ne pystyosioissa. Jos jätät hiukset auki, tupeeraa sivuhiukset vaakaosioissa. Näin ne laskeutuvat kauniimmin. Nosta käsitelty osio pään päälle, jotta osiot eivät sotkeennu toisiinsa.

Harjaa pinta kevyesti.

Jos kampaus näyttää liian muhkealta, saat taltutettua pörröisyyden harjaamalla hiusten pinnan kevyesti. Harjaus myös litistää kampausta jonkin verran. Paras valinta silotukseen on luonnonharjaksista valmistettu harja,­ sillä se ei tee hiuksista sähköisiä.

Lue myös:

Pese hiukset oikein

Föönaa tukka tuuheaksi

Ammattilaiset neuvovat: Näin saat tuuhean tukan

Julkaistu: 13.10.2016