
Tupeeraa oikein
Tupeeraus on turhaan huonossa maineessa. Kun osaat oikean tekniikan, saat kuohkean kuontalon hiuksia vahingoittamatta.
Tupeeraus on kestävän kampauksen tärkeimpiä vaiheita.
● Erittäin vahvan tuen saa, kun käyttää kuivasampoon lisäksi hiuskiinnettä. Toisin kuin kuivasampoo, hiuskiinne suihkutetaan osion tyveen vasta tupeerauksen jälkeen.
● Jos haluat runsautta koko tukkaan, tupeeraa hiukset kauttaaltaan. Se lyhentää pituutta hieman, koska hiukset pakkaantuvat yhteen.
● Latvoihin sopii myös sormitupeeraus. Tartu toisella kädellä hiusosion latvaan ja työnnä toisen käden peukalolla ja etusormella hiuksia hitaasti kohti tyveä.
● Nuttura- ja poninhäntäkampauksien sivut kannattaa tupeerata pystyosioissa, ja auki jäävät kampaukset vaakaosioissa. Varo tupeeraamasta hiuksia sivuilta liian voimakkaasti, jotta vältyt sienimäiselta muodolta.
KOKEILE: Jätä kampaus rohkeasti karvaiseksi – älä silota hiusten pintaa, vaan anna sen olla pörröinen.
Lue myös: Näin puhdistat hiusharjan
Selvitä kuivat hiukset harjalla.

Tee jakaus haluamaasi kohtaan. Nosta nippu hiuksia pään päältä, ja suihkauta osion tyveen hiukan kuivasampoota. Käsittele koko pää samalla tavalla. Kuivasampoo helpottaa tupeerausta ja antaa tukea hiuksille.
Erota kamman piikin avulla hiusten päältä noin parin sentin levyinen osio.

Pingota osio napakasti ylöspäin ja vie kampa viiden sentin päähän tyvestä. Pidä hiusosiosta tiukasti kiinni, jottei se karkaa, ja työnnä kampaa rauhallisesti vastakarvaan muutaman kerran.
Tupeeraa hiukset ensin päältä ja takaa.

Jos nostat hiukset ylös, tupeeraa ne pystyosioissa. Jos jätät hiukset auki, tupeeraa sivuhiukset vaakaosioissa. Näin ne laskeutuvat kauniimmin. Nosta käsitelty osio pään päälle, jotta osiot eivät sotkeennu toisiinsa.
Harjaa pinta kevyesti.

Jos kampaus näyttää liian muhkealta, saat taltutettua pörröisyyden harjaamalla hiusten pinnan kevyesti. Harjaus myös litistää kampausta jonkin verran. Paras valinta silotukseen on luonnonharjaksista valmistettu harja, sillä se ei tee hiuksista sähköisiä.
Lue myös:
