Treenibloggaaja Piia Pajunen puhkoo fitnesskuplia

Treenibloggaaja Piia Pajunen puhkoo fitnesskuplia
Piia Pajunen ei tunnista sellulittia ja syö surutta suklaata. Hän kumoaa tyhmät luulot fitnesselämästä.
Julkaistu 20.6.2018

1 Fitnesskilpailijana olet aina tyytymätön kehoosi.

Kehossani ei ole yhtään kohtaa, johon en olisi tyytyväinen. Kaikki kroppani osat ovat varsin hyviä minulle. Eniten pidän vatsalihaksistani. Ne ovat ulko­nevat ja syvät. Lihasten muoto on aina osittain geneettinen, kaikkea ei voi saada treenaamalla.

2 Selluliitti on pahinta, mitä tiedät.

En oikein edes tiedä, onko minulla selluliittia. Kai tuolta pakarasta kaikennäköistä löytyy, mutta mitä sitten! En tarkkaile sitä.

3 Noudatat aina tiukkaa ruokavaliota.

Tällä hetkellä minulla ei ole ruokavaliota ollenkaan. Ruokavaakakin hajosi. Olen syönyt kaikennäköistä riittävästi ja niin, että pysyn kylläisenä ja jaksan treenata. Se on aika hyvä mittari. Jos ei syö tarpeeksi ja laihduttaa koko ajan, ei kehity. Eikä jaksa pysyä elämässä kiinni.

Piia Pajunen sanoo, että volttiakrobatia ja käsillä seisonta ovat hänen vahvuuksiaan. Hänen edellinen lajinsa oli kilpacheerleading.

4 Fitnesskilpailija ei menesty ilman silikoneja.

Minulla ei ole silikonirintoja ja olen menestynyt silti. Moni haluaa sellaiset, mutta eivät ne ole välttämättömät vapaaohjelma­fitnessissä. Ehkä ne ovat yleisemmät bikini­fitnessissä. Toivon, ettei kukaan tee ratkaisua liian nuorena ja harkitsematta. Itse meinasin ottaa nuorempana tatuoinnin. Nyt olen kiitollinen, etten tehnyt niin.

5 Olet viikon flunssassa, ja lihaksesi ovat pilalla.

Viikossa ei ehdi tulla ihan hirveästi tuhoa. Olen ollut kerran kaksi kuukautta sairauden takia tekemättä yhtään mitään. Lähdin valmistautumaan kisoihin suoraan siitä, ja loppu­tulos oli todella hyvä.

6 Fitness tekee ihmisestä pinnallisen. Se näkyy ripsien, hiusten ja kynsien pidennyksinä.

Ulkonäköasiat ovat vain ulkonäkö-asioita, eivätkä ne välttämättä liity pinnallisuuteen. Jokainen meistä tykkää kauniista asioista. Osa haluaa panostaa ulkoiseen kuoreen. Mutta täällähän se kaikkein tärkein on (koputtaa päätä). Se ei riipu teippi­pidennyksistä.

Piia Pajunen

Suomen hauskin treeni-bloggaaja on 27-vuotias diplomi-insinööri Tampereelta. Hänen lajinsa on vapaaohjelmafitness, jossa hän kilpailee ammattilaisena. Laji on fyysisesti ja taidollisesti vaativampi kuin bikinifitness.

Viime vuonna Piia voitti tärkeän Toronto Pro -­kilpailun. Nyt hän pitää palautumistaukoa ja tuomaroi amatöörien kisoissa.

Perheeseen kuuluvat aviomies Johannes ja chihuahua Pöpö.

Kommentoi »