
Tofunäkkärit
Lämpimistä tofunäkkäreistä saat proteiinia, rautaa ja kalsiumia.
Tofunäkkärit (4 annosta, valmistusaika 15 min)
8 täysjyvä- tai ruisnäkkileipää1 pkt (250 g) tofua2–3 tomaattiasuolaa mustapippurianoin 2 dl vähärasvaista juustoraastetta2–3 kevätsipulia
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Levitä näkkärit pellille leivinpaperin päälle.
3. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Levitä ne näkkileiville.
4. Murenna tofu tomaattiviipaleille.
5. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
6. Ripota lopuksi pinnalle hieman juustoraastetta.
7. Kuumenna uunissa noin 10 minuuttia, kunnes näkkärit saavat hieman väriä ja juusto sulaa.
8. Ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia.
Vinkki! Valitse lämpimiin leipiin kuitupitoinen ja paksu täysjyvänäkkileipä, joka kestää päällisten painon murentumatta.