Tiesitkö, että fermentointi vahvistaa yrteistä saatavia hyötyjä?

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Terranova
Tiesitkö, että fermentointi vahvistaa yrteistä saatavia hyötyjä?
Keittiöstä tuttua fermentointia eli maitohappokäymistä hyödynnetään nyt myös ravintolisissä. Sen ansiosta Terranovan tuotteissa käytettävät yrtit ovat entistä tehokkaammassa, bioaktiivisemmassa ja imeytyvämmässä muodossa.
Julkaistu 1.11.2021

Fermentaatio on noussut pinnalle muun muassa kombucha-juoman ja aasialaisesta keittiöstä tutun kimchin myötä. Kyseessä ei ole kuitenkaan uusi keksintö, sillä kyseessä on perinteinen kasvien ja yrttien käsittelyprosessi, jolla voidaan parantaa säilyvyyttä. Suomessa yksi tunnetuimmista fermentoiduista kasviksista lienee hapankaali.

− Fermentoidessa kasvi hapatetaan vähähappisessa tilassa probioottisten bakteerikantojen avulla. Käsittely lisää huomattavasti sekä kasvien bioaktiivisuutta että antioksidanttien määrää käsittelemättömään tuotteeseen verrattuna. Samalla hapatettavista raaka-aineista poistuvat haitalliset antiravinteet, kuten lektiinit, oksalaatit, fytaatit, tanniinit ja saponiinit, kertoo diplomiravintoterapeutti ja Terranovan brand manager Annika Aro.

Maitohappokäymisen avulla kasveista voidaan hyödyntää niiden koostumus ja koko ravinnekirjo, jolloin käyttöön saadaan myös kasvin todellinen terapeuttinen potentiaali.

− Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yrteissä muun muassa aktivoituu uusia, terveellisiä ravinteita ja yhdisteitä. Lisäksi flavonoidien ja polyfenolien määrä lisääntyy ja mineraalit muuttuvat paremmin hyödynnettävään muotoon.

Terranova hyödyntää uudessa tuotesarjassaan fermentoitujen yrttien hyviä ominaisuuksia. Lopputuotteen bakteerikannat ovat inaktivoituja eli niin kutsuttuja paraprobiootteja, joilla voi olla samantyyppisiä hyödyllisiä vaikutuksia kuin aktiivisilla maitohappobakteereillakin

Hyvät ominaisuudet käyttöön kompaktissa muodossa

Ei olekaan ihme, että rohdosten ja ravintolisien edelläkävijöihin kuuluva Terranova hyödyntää uutuustuotteissaan fermentoituja yrttejä. Saadaanhan raaka-aineista näin suurempi teho pienemmällä annosmäärällä.

− Uusista tuotteistamme Fermentoitu Kurkuma FERMERIC ™ sopii nivelille, aivoille ja maksalle, Fermentoitu Ashwagandha FERMANOLIDE™ puolestaan tasapainottaa stressiä ja unta. Fermentoitu Inkivääri FERZINGER™ -valmistetta voi käyttää tukemaan ruuansulatusta, kun taas Fermentoitu Musta valkosipuli FBG22™ on antioksidantteja runsaasti sisältävä tuki muun muassa aivojen ja verisuoniston hyväksi, Aro vinkkaa.

Saat 15.12.2021 asti kaikki normaalihintaiset Terranova-tuotteet -15 % Ruohonjuuren verkkokaupasta alekoodilla TERRA-RUOHONJUURI. Tilaa tästä.

Terranovan fermentoitujen yrttituotteiden valmistuksessa käytetään kokonaisia yrttejä sekä patentoituja probioottikantoja, jotka on tarkkaan määritelty ja tunnistettu. Valmistuksessa valitaan yrttikohtaisesti oikeat probioottikannat halutun lopputuloksen takaamiseksi. Korkean laadun ja puhtauden varmistamiseksi tuotteet testataan tuotantoprosessin eri vaiheissa. Lopputuotteen bakteerikannat ovat inaktivoituja eli niin kutsuttuja paraprobiootteja, joilla voi olla saman tyyppisiä hyödyllisiä vaikutuksia kuin aktiivisilla maitohappobakteereilla.

− Käyttämämme fermentointitapa eroaa perinteisestä esimerkiksi siinä, että tuotannossa on minimoitu kontaminaatioriski. Lisäksi pH ja kosteus on säädetty optimaaliseksi. Täydellisen lopputuloksen takaamiseksi on tärkeää, että hyödynnetään laadullisesti ja määrällisesti juuri oikeita ainesosia, Aro kertoo.

Tiesitkö tämän?

Maitohappoa tuottavat bakteerit ja fermentoitu ravinto:

  • Säätelevät mahan ja suoliston toimintaa.
  • Rikastuttavat ravintoköyhää ruokavaliota.
  • Sitovat ja poistavat myrkkyjä kehosta.
  • Tukevat B- ja K-vitamiinien muodostumista kehossa.
  • Tukevat kivennäisaineiden ja raudan imeytymistä.
  • Säätelevät mahahappojen määrää.
  • Edistävät raudan imeytymistä estävän fytiinihapon (jota esiintyy mm. viljoissa) hajoamista.

Kommentoi »