Kauneus & Terveys

Testasimme terveelliset jäätelöt – "Eipä uskoisi, että tässä on niin vähän rasvaa!"

3

Testissä vuoden 2018 uutuusjäätelöt, jotka ovat terveellisiä. Jos terveellisiä, ovatko ne hyviä? Viiden hengen testiryhmä maisteli sokkona.
Kuvat valmistajat, Istock

Soijaa pukkaa: Alpro Vanilla

Maidoton soijajäätelö, jossa on 30 prosenttia vähemmän sokeria kuin perusjäätelössä. Tämän tunnistaa heti soijajäätelöksi, vaikka maistaisi sokkona. Aidon vaniljan aromi puuttuu, mutta maku on perushyvä. Maistuu yksin tai osana jälkiruokia. Vegaanisen ruoan suosijoille. Kokeile vähän hapokkaamman marjapiirakan tai alkukesän raparperien kanssa.

Energiaa: 166 kcal . Sokeria: 13,5 g. Rasvaa: 8 g. Proteiinia: 2,3 g. Hinta: 4,35 e.

Punttimimmin Lohilo Banana Split

Proteiinijäätelössä on maidon kaseiinia ja heraa. Se on makeutettu viinirypäleiden sokereilla ja makeutusaine laktitolilla. Nostalginen yhdistelmä banaania ja suklaakastiketta on makea. Se tuo mieleen lapsuuden syntymäpäivät. Osa testaajista piti suklaan makua raikkaana, osa liian vahvana. Sopii treenaajalle, joka haluaa syödä kevyesti, mutta sammuttaa makeanhimonsa. Sisältää testatuista jäätelöistä eniten proteiinia.

Energiaa: 123 kcal. Sokeria: 4,9 g. Rasvaa: 4,1 g. Proteiinia: 12,3 g. Hinta: 3,90 e.

Kuituja suolistolle: Kolmen kaverin Pistaasi & pistaasi

Kahta eri pistaasimakua ja paahdettuja pistaasipähkinöitä sisältävä jäätelö on luonnostaan kuitupitoinen. Pistaasijäätelöä ei juuri ole Suomessa tarjolla, joten pakkohan tätä on maistaa. Kellertävän vihreä väri on ruma, mutta maku on täyteläinen. Jäätelö on makeaa ja pähkinät suolaisia. Suomalainen jäätelö Italialaisen gelaton ystäville. Nautinto!

Energiaa: 229 kcal. Sokeria: 23,1 g. Rasvaa: 7,9 g. Proteiinia: 7,2 g. Hinta: 6,45 e.

Aikuiseen makuun: Breyers Cookies & Cream

Vaniljaproteiinijäätelössä on keksinpaloja. Vähäkalorinen, makeutettu muun muassa sokerilla ja stevialla. Kermainen, keksitaikinan makuinen jäätelö ei ole liian makea. Eipä uskoisi, että tässä on niin vähän rasvaa ja energiaa! Pehmeät keksinpalat eivät tosin maistu miltään. Mainio vähäkalorinen vaihtoehto keksijäätelön ystäville. Vähiten rasvaa.

Energiaa: 131 kcal. Sokeria: 10 g. Rasvaa: 3,5 g. Proteiinia: 7,4 g. Hinta: 5,65 e.

Keltainen yllättäjä: Ingman Mangosmoothie

Vaniljakermajäätelön ja mangosorbetin yhdistelmässä on selvästi vähemmän kaloreita ja rasvaa. Laktoositon. Jäätelön ja sorbetin yhdistelmä on uusi mutta mangon maku tuttu. Ihanan raikas koostumus ja kaunis, aurinkoinen väri. Viilentää kuumana päivänä. Sopii ihmiselle, joka ei osaa päättää, ottaisiko jäätelöä vai sorbettia.

Energiaa: 145 kcal. Sokeria: 21 g. Rasvaa: 4,1 g. Proteiinia: 1,9 g. Hinta: 2,99 e.

Julkaistu: 6.8.2018