Terve.fi

Tehosta treeniä tällä musiikilla

Tehosta treeniä tällä musiikilla
Jokainen joskus musiikin tahtiin liikkunut sen tietää: musiikki todella auttaa jaksamaan ja parantaa suoritusta. Juoksulenkillä se auttaa spurttaamaan vielä kerran, vaikka pohkeita jo pistelee ja spinginsissä musiikki auttaa unohtamaan poltteen reisissä.
Julkaistu 30.8.2010

Erityisesti juokseminen napit korvissa on suosittua, kun Mp3-soittimet ja netistä ladattavat kappaleet ovat tehneet mielimusiikin hankkimisen helpoksi. Silti musiikki ei ole pelkkää ajankulua ja ikävänkarkoitusta, vaan siitä on tutkitusti myös hyötyä suoritukselle.

Sydämen tahtiin

- Musiikkia kuunnellen juoksulenkin huomio kohdistuu muualle. Pieniä kolotuksia ei niin huomaa, eikä niitä silloin ehdi myöskään miettiä, sanoo Suomen urheilupsykologisen yhdistyksen puheenjohtaja Matti Jaakkola Ylen haastattelussa.

Hänen mukaansa olennaista on musiikin intensiteetti. Paras lenkkimusiikki on sellaista, joka on lähellä sydämen sykkeen tahtia. Se, onko kuunneltava musiikki countrya, heviä, iskelmää tai muuta lajia, on tutkimusten mukaan toissijaista. Jokaisella saa olla musiikin suhteen omia mieltymyksiä.

Alla Kimalluksen ideoimat kaksi biisilistaa, joiden tahdissa noin 45 minuutin lenkki sujuu leikiten. Valitse omasi mielialan mukaan tai poimi parhaat vinkit omaan listaasi!

1. Hikoile murheet pois:

- Black Eyed Peas: I Gotta Feeling- Conldplay: Viva La Vida- Madonna: Hung Up- Foo Fighters: Pretender- Fall Out Boy: Thanks For The Memories- Mika: Love Today- Uniklubi: Polje- La Roux: Bulletproof- Kelly Clarkson: My Life Would Suck Without You- Metro Station: Shake It- Don Huonot: Riidankylväjä- Nickelback: How You Remind Me- The Killers: Mw. Brightside- Travis: Sing

2. Girlpoweria 2000-luvulle päivitettynä:

- Beyoncé: Single Ladies (Put a Ring on It)- Scissor Sisters: Fire With Fire- Cat De Luna: Run The Show- Maija Vilkkumaa: Ei- Pink: Rock Star- Gabriella Cimli: On A Mission- Three Doors Down: Cryptonite- Gnarls Barkley: Smiley Faces- Kings Of Leon: Sex On Fire- Irina: Älä sano mitään- Destiny’s Child: Survivor- Rihanna: Pon De Replay- Jack Jonhsson: Upside Down- Kelly Clarkson: Brake Away

Lue lisää:

Kommentoi »