Hyvinvointi

Tommy Hellsten: ”Tarvitsemme eniten rakkautta”

Häpeä syntyy siellä, missä rakkaus väistyy. Tutustu omaan häpeääsi, kannustaa terapeutti Tommy Hellsten.

Teksti Tiina Tuppurainen
Kuvat Kirsi Tuura
11.4.2018 Voi hyvin

Terapeutti Tommy Hellsten on tehnyt elämässään rohkeita ja kipeitä ratkaisuja. Päätökset ovat kuitenkin kannattaneet. Näin hän kuvailee hetkeä, jolloin valinta on valmis:

- Kun sielu on mukana, aavistaa uuden tulevaisuuden. Kaikki näkyy kuin kotkan perspektiivistä. Näkee samalla sekä kauas että lähelle. Tajuaa, mitä on tehtävä nyt .

Tässä Hellstenin seitsemän oivallusta:

1. Tutustu häpeääsi

Häpeä syntyy siellä, missä rakkaus väistyy. Kaikkein syvin tarve on rakkauden tarve. Jos ei tule nähdyksi, tuntee olevansa ­huono. Arvokkain ominaisuutesi on heikkous. Sen kautta tajuat, että kaipaat rakkautta.

2. Luovu kontrollista

Ihmisen egolla on pelkoon perustuva tarve kontrolloida elämää. Silloin ihminen kuvittelee olevansa itsensä varassa. Egon vahvuus on illuusio. Se on este rakkaudelle.

3. Elä nyt

Tämä hetki sisältää kaiken. Se on mysteereistä suurin. Vaikka se on klisee, se on totta. Hetkessä eläessä käynnistyvät intuitiivisuus, rohkeus, ilo ja rauha. Jarruna on ego, joka ei osaa asettua hetkeen.

4. Muista ruumis

Ihminen on kehollinen. Tarvitsemme riittävästi ravintoa mutta emme liian paljon. Tarvitsemme myös unta, syvää ja levollista unta. Ei pillereiden ja päihteiden tuomaa lepoa. Liiku ja käytä kehoasi, niin energiat virtaavat.

5. Ole läsnä

On löydettävä tasa- paino tekemisen ja olemisen välillä. Et kuulu suorittamiseen. Olemisen mysteeri on olla läsnä kaikessa, mitä teet.

6. Johda oikein

Et voi johtaa muita, jos et näe itseäsi etkä toista. Toiset on kohdattava ihmisinä, ei vain roolin kautta. Kukaan ei ole yhtä kuin roolinsa.

7. Uskalla päästää irti

Joskus on osattava luopua hyvästäkin. Tunnista, milloin on aika päästää irti. Luota siihen, että kaikki on hyvin.

Koko juttu on julkaistu Voi hyvin -lehdessä 7/2016.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi