Terve.fi

Tämä lisäaine nujertaa nälän!

Tämä lisäaine nujertaa nälän!
Julkaistu 23.8.2012

Uusi ainesosa, joka on muunnelma yleisesti käytetystä lisäaineesta, voi auttaa ihmisiä laihtumaan, sillä sen tarkoituksena on luoda kylläisyyden tunne pienempien ruoka-annosten jälkeen, saksalaistutkijat kertovat.

Lisäaineen kehittelijä on Dow Wolff Cellulosics -niminen yhtiö. Heidän tutkimuksessaan havaittiin, että vapaaehtoiset, jotka olivat syöneet kyseistä lisäainetta sisältävää ruokaa, söivät 13 prosenttia vähemmän kaloreita, kun heille annettiin toinen ateria kaksi tuntia myöhemmin.

Jos tulevat tutkimukset todistavat, että aineesta on hyötyä laihduttajille, lisäainetta voidaan käyttää useissa kylmissä ruoissa ja juomissa, kuten jogurteissa, hedelmäpirtelöissä ja smoothieissa, tutkijat toivovat.

Geeliksi muuttuva lisäaine tekee kylläiseksi

SATISFIT-LTG:ksi nimetty lisäaine on muunneltu versio metyyliselluloosasta. Metyyliselluloosaa on käytetty elintarvikelisäaineensa valmisaterioissa, leivonnaisissa ja muissa välipaloissa yli 50 vuoden ajan.

Metyyliselluloosa on valkoista jauhetta, joka liukenee kylmään veteen. Lämmetessään se muuttuu gelatiinin kaltaiseksi materiaaliksi, joka pitää ainesosat yhdessä ja antaa ruoalle houkuttelevamman koostumuksen.

Normaalissa muodossaan lisäaine kulkee vatsalaukun läpi hyvin nopeasti, eikä hillitse sitä syöneen ihmisen nälkää millään tavalla.

Metyyliselluloosaa valmistavan Dow Wolffin mukaan aine voidaan kuitenkin muuttaa sellaiseksi, että se muuttuu geeliksi ruumiinlämmön ansiosta. Tällöin se pysyy vatsalaukussa pidempään.

Jo aiemmissa tutkimuksissa on osoitettu, että vatsassa geeliksi muuttuvat aineet voivat laukaista kylläisyyden tunteen, tutkijat toteavat.

4 kommenttia