Terve.fi

Suunnitteletko häitä? 10 rahansäästövinkkiä

Monilla pareilla on edessään naimisiin meno. Tapahtuipa se sitten kirkossa tai maistraatissa, pienellä tai isolla porukalla, täytyy häiden budjettia miettiä tarkoin. Lue lisää.

Monilla pareilla on edessään naimisiin meno. Tapahtuipa se sitten kirkossa tai maistraatissa, pienellä tai isolla porukalla, täytyy häiden budjettia miettiä tarkoin. Tämän kesän häät on todennäköisesti suurimmilta osin jo järjestelty. Mikäli mielessä on häät kuitenkin vasta loppuvuodesta tai ensi kesänä, tässä Wedding Plan Secrets.com -sivustolta kerätyt 10 oivaa vinkkiä edulliseen hääjuhlaan.

1. Pidä häät sesongittomaan aikaan

Lähes 70 prosenttia häistä pidetään vuosittain sesonkiaikana toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Saat melko varmasti parempia tarjouksia lähes kaikilta hääsuunnittelijoilta ja todennäköisesti myös muilta tahoilta, kun pidät hääjuhlasi sesongittomaan aikaan. Kannattaa kuitenkin välttää joulukuun loppua, joulun ja uudenvuoden aiheuttaman kiireen vuoksi.

2. Vähennä ruoka- ja juomakuluja

Helpoin tapa säästää ruoka- ja juomakuluissa on yksinkertaisesti pienentää vieraslistaa. Se saattaa tuottaa vaikeuksia, mutta budjetin kontrolloimiseksi ei ole olemassa muuta yhtä nopeaa ja helppoa tapaa kuin juhlan kutistaminen. Vähentämällä suita, myös suurimpia yksittäisiä menoeriä ruokaa ja alkoholijuomia voidaan karsia. Sinkkuystävät, joilla ei ole vakavaa parisuhdetta voidaan kutsua myös yksin. Mieti myös kannattaako kutsua ketään, johon ei ole ollut vuosikausiin yhteydessä.

3. Osta epätyypillinen hääpuku

Morsiuspuvut eivät ole ainoita valkoisia mekkoja maailmassa. Saattaakin olla, että sinulle paras puku ei löydy morsiusliikkeestä. Hääpukujen ja tavallisten juhlamekkojen välinen ero onkin viime vuosina kaventunut. Saatat löytää hyvän hääpuvun jopa hieman edullisemmasta morsiusneitojen valikoimasta.

4. Neuvottele

Aina kun ostat jotain, joka kulkee nimellä hää-sitä hää-tätä, voit odottaa hinnan olevan korkeampi. Ole siis järkevä ja muista neuvotella kaikesta häihin liittyvistä ostoista. Lähetä tarjouspyyntöjä ja valitse hinnaltaan ja sisällöltään paras palvelu.

5. Pidä häät ja juhlat samassa paikassa

Kun häät pidetään samassa paikassa kuin vihkiminen ei ole tarvetta kuljetuksille. Monissa kirkoissa voidaan pitää hääjuhla heti vihkimisen jälkeen edullisesti. Näin vältyt myös tervetuliaisjuomien tarjoamiselta.

6. Valitse amatöörivalokuvaaja

Sen sijaan, että hankkisit kalliin valokuvaajan voit valita kokemusta omaavan tai sitä haluavan amatöörikuvaajan hoitamaan hääkuvauksen. Kannattaa toki tutustua kuvaajan aiempiin töihin, ettei siinä tule yllätyksiä. Kysele sopivaa henkilöä ystäviltä ja perheeltä, saatat yllättyä ketä he voivatkaan tuntea. Monista alan kouluista voi myös kysellä sopivia kuvaajia.

7. Jaa kirkon koristelun kulut

Jos menet kirkossa naimisiin, voit ehkä onnistua järjestämään kirkon koristelun yhteistyössä muiden samana päivänä vihille menevien kanssa. Kysy kirkolta, kuka normaalisti toimittaa heidän kukkansa. Voit säästää tilaamalla omasi kirkon kanssa samaan aikaan. Naimisiin voi mennä myös päivä tai pari jonkin suuren kirkollisen juhlan jälkeen, jolloin kirkko on yleensä hyvin koristeltu.

8. Häämatka

Pyydä häälahjaksi ”huomionosoituksia” häämatkaanne varten siihen varatulle tilille. Näin vieraanne auttavat häämatkanne kuluissa ja säästätte rahaa.

9. Vuokraa sulhasen puku

Sulhasen pukua ei välttämättä kannata ostaa, vaan sen voi myös vuokrata kohtuuhintaan. Puku maksaa todennäköisesti melko paljon ja sitä harvoin tulee käytettyä enää hääpäivän jälkeen.

10. Vältä tilan vuokra

Hääjuhlapaikaksi voi valita esimerkiksi paikallisen pubin tai ravintolan, mikäli kyseessä on melko pieni häävieraslista. Näin säästyt tilan vuokralta ja hinta per henkilö on paljon halvempi kuin esimerkiksi hotellissa.

Julkaistu: 12.5.2010
Kommentoi »