Kauneus ja Terveys

Solmukikka tekee kampauksesta hetkessä upeamman

Solmukikka tekee kampauksesta hetkessä upeamman
Tavallinen poninhäntäkampaus on helppo viritellä kauniimmaksi nopealla solmukikalla.
Julkaistu: 24.2.2016

Erityisen suloisen ja jopa juhlavan kokonaisuuden kampauksesta saat, mikäli ehdit kihartaa hiukset pohjalle. Suorilla hiuksilla taas lopputulos on huolettomampi ja arkisempi.

Solmukampauksen tekemistä helpottaa, mikäli hiukset on käsitelty kauttaaltaan esimerkiksi kuivashampoolla, jolloin hiukset pysyvät paremmin paikoillaan ja pinnit kiinnittyvät tiukasti.

Solmi etuhiukset ponnarin päälle

Jaa hiukset kolmeen osaan jättämällä etuhiukset korvalta asti vapaaksi. Laita takaosan hiukset kiinni huomaamattomalla hiuslenkillä. Kieputa etuosia hieman itsensä ympärille ennen kuin laitat ne solmuun hiuslenkin päälle.

Solmi ja kiinnitä etuhiukset ponnarin alle

Vedä solmusta jäävät hännät nyt ponnarin alle ja solmi ne siellä uudestaan. Kiinnitä alle jäävä solmu työntämällä pinnejä ylöspäin piiloon solmun ja ponnarin alle. Solmun hännät saavat jäädä vapaaksi.

Viimeistele kampaus vetämällä ja nyppimällä päälläolevaa solmua ja etuhiusten kieputuksia rennommaksi. Voit myös tupeerata ponnaria isolla harjalla, jolloin saat siitä muhkeamman.

Solmuponnarikampaus on helppo tehdä myös hartiapituisiin hiuksiin. Tällöin etuosioihin kannattaa jättää vähän enemmän hiuksia, jotta pituus riittää toisen solmun tekemiseen saakka. Myös etuosioiden hyvä kieputus alusta saakka auttaa lyhyitä hiuksia pysymään mukana kampauksessa.

Katso myös muut kampaukset:

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Kommentoi »