
Treeni ja ravinto
Sitrus-kukkakaalipasta
Anna kukkakaalin yllättää! Se tuo pastaan pehmeää makua ja rouheaa purtavaa.
4 annosta, valmistusaika 30 min
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl öljyä tai voita
- 1 kukkakaali
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 2 dl kaurakermaa
- ½–1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 400 g täysjyväpastaa
- 1 dl parmesanjuustoa
- ½ dl lehtipersiljaa
1. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota viipaleita öljyssä 2 minuuttia, älä polta.
2. Pese ja irrota kukkakaalista pieniä kukintoja. Lisää pannulle, kuullota 2–3 minuuttia.
3. Lisää hyvin pestyn sitruunan kuori ja mehu sekä kerma. Keitä 2–3 minuuttia niin, että kukkakaalit pehmenevät. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
4. Keitä pasta ohjeen mukaan, valuta ja säästä kupillinen keitinvettä. Lisää pastat kukkakaalien joukkoon sekä lisää keitinvettä sekä raastettua parmesanjuustoa. Sekoita varovasti nostellen.
5. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja. Tarjoa lisäksi vielä rouhittua mustapippuria ja parmesanjuustoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat