Treeni ja ravinto

Siemennäkkileipä

Koristele siemennäkkärit erilaisilla päällisillä.

16.10.2015

10–20 palaa, valmistusaika 30 min

  • 1 ¼ dl mantelijauhoja
  • 1 ¼ dl cashewpähkinöitä
  • 1 rkl pellavarouhetta
  • 1 rkl pellavansiemeniä
  • ¾ dl seesaminsiemeniä
  • tuore rosmariininoksa
  • ¾ tl merisuolaa
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1–2 rkl vettä

Päälle:

  • hummusta ja ruohosipulia
  • pehmeää vuohenjuustoa ja mansikkaa
  • kotijuustoa ja kurkkua 

1. Laita tehosekoittimeen jauhot, pähkinät, pellavarouhe ja -siemenet. Sekoita niin kauan, että cashewpähkinät ovat hienona.

2. Lisää seesaminsiemenet, rosmariininlehdet, suola, agavesiirappi ja öljy. Anna koneen käydä, kunnes rosmariini on hienona.

3. Lisää ensin 1 rkl vettä, sekoita ja lisää tarvittaessa vielä toinen ruokalusikallinen vettä. Taikina on valmista, kun se on pehmeää­ ja kosteaa ja siitä saa pallon. Kääri taikinapallo muovikelmuun ja laita kylmään tunniksi.

4. Laita taikina kahden leivinpaperin väliin ja kauli siitä ohut levy. Leikkaa levy terävällä veitsellä paloiksi. Siirrä palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 

5. Paista 170 asteessa noin 12–14 minuuttia, kunnes pinta on kullan­ruskea. Anna jäähtyä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt