Terve.fi

Seksivälineet ongelmien hoidossa

Erilaisissa elämäntilanteissa tapahtuneet muutokset tai vaikeudet näkyvät usein nopeasti miehen erektiossa.
Teksti Toimitus

Erilaisissa elämäntilanteissa tapahtuneet muutokset tai vaikeudet näkyvät usein nopeasti miehen erektiossa. Penis ei kovetu riittävästi tai ollenkaan kiihottumisesta huolimatta. Erektiohäiriöitä osataan nykyään tehokkaasti hoitaa lääkkeillä. On kuitenkin tilanteita, joissa hoitokeinoa ei löydy tai lääkitystä ei haluta käyttää, ja mies haluaa kuitenkin antaa nautintoa kumppanilleen. Tällöin voidaan hyväilyn ja hellyyden lisäksi mainiosti käyttää hieromasauvaa. Myös miehen hyväilyssä kannattaa muistaa, ettei peniksen tarvitse aina olla täysin kova suurimman mahdollisen nautinnon saavuttamiseksi, eikä sen hieman pehmeämpi olemus merkitse vähäisempää kiihotusta. Mies voi saavuttaa orgasmin kaltaisia elämyksiä esimerkiksi hieromasauvalla tapahtuvalla anaalihieronnalla. Penis voi olla samanaikaisesti puolijäykkä tai veltto.

Useisiin sairauksiin ja vammaisuuteen liittyy kanssaihmisten ennakkoluuloista johtuen yksinäisyys, kumppanin puute. Seksuaalisten tarpeiden tyydyttäminen jää oman itsensä tehtäväksi. Hieromasauva tai muu kiihotin on hyvä itsetyydytysväline, mutta näiden käytössä voi esiintyä fyysisestä toimintakyvystä johtuen käytännön ongelmia. Käsivoimat tai niiden toimintakyky eivät ehkä riitä. Oikeanlaisen asennon löytymisessä voi olla myös vaikeuksia.

Tällaisiin seikkoihin kannattaa sauvaa tai kiihotinta valitessa kiinnittää huomiota, ja kokeilla, että se tuntuu mukavalta ja tukevalta kädessä. Imukupilla kovaan pintaan kiinnitettävä tekopenis voi jossain tapauksissa olla käytännöllinen, samoin kuin kevyt, etusormen ja peukalon välissä pidettävä kiihotin.

Naisen ikääntyessä ja estrogeenihormonin tuotannon loppuessa on tyypillistä emättimen limakalvojen haurastuminen ja kuivuminen sekä emättimen kutistuminen. Erityisesti silloin, kun yhdyntöjä ei ole. Tällöin sauvan käyttö on perusteltua jo pelkästään kutistumisen estämiseksi.

Julkaistu: 19.9.2007
Kommentoi »