Sähköpyöräilyn ihana keveys – aja nopeammin, pidemmälle ja hauskemmin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Electra Bicycle
Sähköpyöräilyn ihana keveys – aja nopeammin, pidemmälle ja hauskemmin
Pietarsaarelainen perheenäiti Lotta Nyman ajatteli, että sähköpyöräily on fuskaamista, mutta tuli toisiin ajatuksiin kokeiltuaan kevyttä ja ketterää Electra Townieta. Nyt auto saa jäädä yhä useammin parkkiin ja ylämäissä puuskuttaminen on vaihtunut leppoisaan rullailuun.
Julkaistu 15.6.2022

Mitä jos matkanteko olisi aina mutkatonta, vapaata aikatauluista ja tyhjistä parkkipaikoista? Pietarsaarelaisen Lotta Nymanin, 38, perheessä talouden toinen auto vaihtui kahteen sähköpyörään. Työmatkat ja lyhyet asiointimatkat kaupungille ovat sen jälkeen taittuneet pyörällä vuoden ympäri. Sähköpyöräily on tuonut liikkumiseen lisää joustavuutta ja autoa käytetään enää vain isoilla kauppareissuilla tai kauempana asuvien sukulaisten luona kyläillessä.

”Vain jos on todella liukasta tai sataa kaatamalla, fuskaan ja otan auton”, Lotta paljastaa.

Puistoon, rannalle vai sittenkin kesäkaupungin sykkeeseen? Pakkaa piknik-eväät koriin, hyppää satulaan ja nauti pyöräilyn tuomasta vapaudesta!

Pyöräksi valikoitui siniharmaa Electra Townie Go!, jonka turvaistuimessa kulkee myös perheen 3-vuotias tytär. Lotan mukaan parasta sähköpyöräilyssä onkin, ettei hän saavu töihin hikisenä ja uupuneena vietyään ensin lapsen päiväkotiin kahden ylämäen kautta. Kolmen kilometrin työmatka sujuu sähköpyörällä kevyesti.

”Ajaminen tuntuu smoothilta niin vastatuulessa kuin ylämäessäkin”, Lotta fiilistelee.

Electra Townie Go! on helppokäyttöinen ja edullinen sähköpyörä, joka saa tehonsa polkemista avustavalla moottorilla. Vähän huoltoa vaativa, kevyt ja ketterä pyörä sopiikin hyvin rentoon pyöräilyyn kaupungilla.

Arkisin Lotan ajomatkat ovat lyhyitä, mutta viikonloppuisin hän saattaa lähteä yhdessä miehensä kanssa pidemmälle pyörälenkille kaupungin keskustan ulkopuolelle. Silloin mittariin kertyy helposti jopa 20 kilometriä. Ystävien kanssa pyöräillessä Lotta sammuttaa pyörästä virran, sillä muuten muut eivät pysyisi mukana Lotan vauhdissa – Lotta pääsee Electra Townie -sähköpyörällään nimittäin jopa 25 kilometrin tuntivauhtia. Myös lasten kanssa retkeillessä Lotta käyttää pyörää ilman sähköä.

”Pyörä rullaa hyvin ilman sähköäkin eikä tunnu raskaalta”, Lotta kertoo kokemuksistaan.

Ennen oman pyörän hankkimista Lotta suhtautui sähköpyöräilyyn hieman epäillen: hänestä sähköavusteinen ajo tuntui huijaamiselta. Sähköpyörä on kuitenkin yllättänyt käytännöllisyydellään ja ketteryydellään – ulkonäköä unohtamatta. Lotta iloitsee, että Electra Townie on tyylikäs ja hyvännäköinen pyörä.

Electra Townie Go!:lla perheen pieninkin kulkee kevyesti mukana turvaistuimessa.

Lotta on testannut pyöräänsä myös mäkisessä maastossa Rukalla. Pyöräily Lapin kauniissa maisemissa oli hauskaa ja sähköpyörä pääsi pyöräretkillä tositoimiin. Lotta haaveilee jo seuraavasta reissusta, joka suuntautuisi tällä kertaa Ouluun.

”Oulussa ollaan edelläkävijöitä pyöräilyssä ja siellä on todella hienot pyörätiet”, Lotta vinkkaa.

Lotta uskoo, että pyöräilyn suosio kasvaa tulevaisuudessa ja seuraavat sukupolvet tulevat vielä kummastelemaan, että olemme joskus pyöräilleet ajoradalla autojen seassa.

Kommentoi »