Treeni ja ravinto

Ruiskierteet

Rukiinen leipä leivotaan juureen. Varaa muutama päivä aikaa juuren tekeytymiseen.

21.3.2012

Ruiskierteet

3 kappalettaJuuri25 g hiivaa2 ½ dl vettä2 ½ dl ruissihtijauhoja 

Taikina

25 g hiivaa7 dl vettä2 tl suolaa3 rkl öljyänoin 25 dl ruissihtijauhojaTee ensin juuri. Sekoita hiiva, vesi ja jauhot. Peitä tuorekelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä kaksi vuorokautta, jotta taikinajuuren hiiva alkaa käydä ja juuri saa happaman maun.Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+37 °C). Kaada vesi hiivan päälle ja sekoita hyvin, kunnes hiiva liukenee. Lisää suola, öljy ja taikinanjuuri joukkoon.Alusta taikinaan jauhoja vähitellen niin, että taikinasta tulee kiinteä ja se irtoaa kulhon reunoista, muttei kuitenkaan ole kova. Anna taikinan kohota 90 minuuttia. Leivo taikinasta kolme pitkulaa ja käännä niitä muutama kierros mutkalle. Kohota liinan alla tunnin ajan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 45–60 minuuttia. Jäähdytä leivinliinan alla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt