Kauneus

Pukeudu kuin newyorkilainen - poimi ideat!

Ihailitko sinäkin Sinkkuelämä-sarjan Carrie Bradshaw’n tai Gossip Girlin Serenan ja Blairin tyyliä? Newyorkilaisnainen on myytti siinä missä pariisitar, mutta mistä aineksista koostuu kilpasisaren tyyli?

Teksti Satu Pakarinen
Kuvat valmistajat, Leena Aro
10.7.2015

Morgan Peterson listaa artikkelissaan How to Effectively Dress Like a New Yorker seikkoja, jotka määrittävät newyorkilaisnaisen tyyliä. Poimi vinkit alta.

1. Nahkatakki. Isossa omenassa nahkatakki on ympärivuotisessa käytössä. Se on takuuvarma sijoitus ja pitää osakkeet korkealla kilpasisarten silmissä.

2. Tummanpuhuva tyyli. Musta on newyorkilaisnaisten suosikkiväri. Siihen verhoudutaan päästä varpaisiin. Väritrendit vaihtuvat sesongin mukaan, mutta musta ei ole koskaan pois muodista. Mitallisijoille pääsee myös tummansininen ja harmaa.

3. Yhdistelemisen jalo taito. Kun värejä käytetään, pitää tyylitaituri mielessä tasapainon. Liika koreilu ei kuulu katu-uskottavan trendiniekan tyyliin. Newyorkilaisnainen yhdistää tyylissään myös sulavasti high street -vaateketjujen vaatteita ja asusteita luksusmerkkien kanssa.

4. Kohti korkeuksia. Näyttävät korkokengät ovat numero yksi. Ja nyt ei valitettavasti puhuta mukavuudesta, vaan näyttävyys on avainroolissa. Ketterä pakkaa kuitenkin laukkuun tyylikkäät matalat kengät tai tennarit, jotka pelastavat pidemmillä kävelymatkoilla. 

5. Laukku. Ilman sitä et newyorkilaisnaiseen törmää. Se on välttämätön sijoitus. Laukun ei tarvitse olla se kaikkein kallein. Tärkeintä on, miten sitä kannat.

Catwalk-kuva 3.1 Phillip Lim, Leena Aro. Aurinkolasit, Gucci. Rannekoru, Louis Vuitton. Biker-takki 225 e, Topshop.com. Laukku 450 e, Furla. Paitapusero 29,95 e, Mark & Spencer. Farkut 169 e, Hugo Boss.

Asusteet. Hillitty asuste täydentää tyylin, mutta ei kerää liikaa huomiota. Hopea- tai kultakoru on varma valinta tyylin kuin tyylin kanssa. Panosta ajattomiin klassikkokoruihin.

Ikoniset aurinkolasit. Pidä mielessä Jackie O, Anna Wintour tai Victoria Beckham – näitä naisia yhdistävät näyttävät aurinkolasit. Niitä käytetään aamusta iltaan. Kyse ei ole siitä, tarvitsetko aurinkolaseja, vaan siitä, miltä näytät niissä.

Kauneus. Manikyyri, pedikyyri ja huoliteltu hiusmalli – näistä newyorkilaisnainen ei pihistä.

Itsevarmuus. Loppujen lopuksi tyylikysymyksissä on kyse asenteesta. Anna New Yorkin katujen toimia näytöslavana.

Katso myös: How to Dress Like a New York Woman

Pääkuva: Proenza Schouler, Burberry Prorsum, House of Holland s/s 15, Leena Aro.

Lue myös:

Supertrendikäs pikkuvalkoinen – näin käytät sitä arkena

Näin löydät oman tyylisi

Näin loihdit helpon kesätyylin

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi